Type to search

ΜΠΟΥΝΤΕΣΛΙΓΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπουντεσλίγκα: Εξαγριωμένοι οπαδοί επιτέθηκαν με αυγά στους παίκτες της Σάλκε

Share

Οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο της Σάλκε δέχτηκαν επίθεση με αυγά από μερίδα οπαδών μετά από τον οριστικό υποβιβασμό της ομάδας από την Μπουντεσλίγκα.

Καθόλου ψύχραιμα δεν υποδέχθηκαν τα νέα του υποβιβασμού στην δεύτερη κατηγορία του Γερμανικού ποδοσφαίρου περίπου 600 οπαδοί της Σάλκε, οι οποίοι περίμεναν με άγριες διαθέσεις την επιστροφή της αποστολής από το Μπίλεφελντ, όπου οι “Βασιλικοί Μπλε” σημείωσαν κόντρα στην Αρμίνια την 21η φετινή τους ήττα στο πρωτάθλημα και εξάντλησαν τις πιθανότητές παραμονής τους στην Μπουντεσλίγκα.

Οι οπαδοί επιτέθηκαν αρχικά λεκτικά στον Δημήτρη Γραμμόζη και τους ποδοσφαιριστές του ενώ στην συνέχεια κάποιοι εξ αυτών άρχισαν να τους πετάνε και αυγά.

Η αστυνομία του Γκελζενκίρχεν δήλωσε ότι οι οπαδοί είχαν ήδη αρχίσει να ανάβουν πυροτεχνήματα και φωτοβολίδες κοντά στο σημείο αμέσως μετά το παιχνίδι.

“Μόλις η ομάδα έφτασε και κατέβηκε από το λεωφορείο, υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες”, ανέφερε η αστυνομία σε δήλωση. “Τα αυγά ρίχτηκαν στους παίκτες, οι οποίοι επίσης δέχτηκαν επίθεση προφορικά.”

Από την πλευρά της η Σάλκε απάντησε πως ορισμένα “άγνωστα άτομα ξεπέρασαν ξεκάθαρα τις γραμμές των ορίων που δεν είναι διαπραγματεύσιμες”

“Ενώ υπάρχει κατανοητή απογοήτευση και θυμός για τον υποβιβασμό, ο σύλλογος δεν θα αποδεχτεί ποτέ να τεθεί σε κίνδυνο η φυσική ακεραιότητα των παικτών και του προσωπικού”.

Την υπόθεση έχει αναλάβει πλέον η τοπική αστυνομία ενώ ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί από το περιστατικό.

“Η αστυνομία βρισκόταν επί τόπου με ισχυρή δύναμη και μπόρεσε να αποτρέψει μια περαιτέρω κλιμάκωση”, ανέφερε η δήλωση, προσθέτοντας ότι οι έρευνες είναι ακόμη σε εξέλιξη και “έχουν ξεκινήσει διαδικασίες ποινικής και διοικητικής παράβασης”.

Ηλίας Λιακόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *