Type to search

Κεντρική ΤΕΝΝΙΣ

Monte Carlo Masters 1000: O Τσιτσιπάς θέλει θέση στα ημιτελικά.

Share

Πηγή:https://tennishead.net/youre-a-disgrace-stefanos-tsitsipas-verbally-attacks-umpire-in-monte-carlo/

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αγωνίζεται σήμερα στις 12 στο Μοnte Carlo Masters (Cosmote Sport 6) στην γαλλική κοινότητα Ροκεμπρούν- Μαρτίν του Μονακό με μόνο στόχο μια θέση στα ημιτελικά της διοργάνωσης στην φάση των προημιτελικών με αντίπαλο τo Νο.58 Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στην ιστορία της Αtp τον 21χρόνο Αλεχάντρο Φοκίνα. Τόσο ο Τσιτσιπάς όσο και ο Φοκίνα βρίσκονται πρώτη φορά στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Όσον αφορά το «νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης» αυτήν θα είναι η πρώτη παρουσία του στα προημιτελικά του τουρνουά. Το 2018 για την φάση των «32» αποκλείστηκε από τον Nταβίντ Γκοφάν με 6-7, 5-7 (σήμερα νούμερο 15) στα σέτ. To 2019 στην φάση των «16»  σε ένα καταιγιστικό παιχνίδι από άποψη θεάματος με 6-2 1-6 και 6-4 από τον Nταβίντ Μεντβέντεφ (σήμερα νούμερο 2).

Στην φετινή διοργάνωση ο Τσιτσιπάς απέκλεισε τον Ρώσο Ασιαν Καράτσεφ (No.29) και τον Χιλιανό Κριστιάν Γκαρίν (No.24) ενώ από την πλευρά ο Φοκίνα τον Αυστραλέζο Αλεξ Μινάρ (No. 25) τον Ιταλό Ματέο Μπερετίνι (Νο.10) αλλά και τον Γάλλο Λουις Πουίγ (No.86).

Το «νούμερο 5» της παγκόσμιας κατάταξης έχει βρεθεί τουλάχιστον στα προημιτελίκα στις πέντε τελευταίες διοργανώσεις (Mεξικάνικο Οπεν 250, ημιτελικά του γράντ σλάμ με το Αυστραλιανό Όπεν και του Ρότερνταμ Όπεν 500 καθώς και στα προημιτελίκα του Μιάμι 1000 καθώς και στο Οπεν Μασσαλίας 250, στο συγκεκριμένο οπεν να σημειωθεί πως συμμετείχε μέχρι τον δεύτερο γύρο στα διπλά με τον αδελφό του Πέτρο)

Ο σημερινός αγώνας είναι μόλις ο 6ος μέσα στο 2021 καθώς και ο πρώτος σε χωμάτινη επιφάνεια.

 

 

 

 

 

 

 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *