Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΕΡΙΕ Α

Serie A: Η ”μάχη” της ουράς σε ακτίνες

Share

Στην Ιταλία, τα πράγματα στην κορυφή παρά την μάχη που προβλεπόταν μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές,  φαίνεται να τα έχει “καθαρίσει ” η Ίντερ, αφού οι “Νερατζούρι ”  βρίσκονται στο +11 από την δεύτερη Μίλαν και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στην ουρά όμως τα πράγματα δεν είναι ξεκαθαρισμένα, τουλάχιστον όχι για όλες τις ομάδες.

Η Κροτόνε φαίνεται να έχει εγκαταλείψει το πλοίο που λέγεται Serie A, αφού απέχει δώδεκα βαθμούς μακριά από την ζώνη σωτηρίας. Δεν νικάει με ευκολία, η άμυνα της είναι από χαρτί καθώς δέχεται πολύ εύκολα γκολ ( χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος με διάφορα –  77 τέρματα παθητικό) και από το ρόστερ της πέραν της περίπτωσης του εξαιρετικού επιθετικού Σίμι, δεν διαθέτει την κατάλληλη ποιότητα για την κατηγορία.

Η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη για την προ-τελευταία Πάρμα, η οποία ναι μεν απέχει επτά πόντους από την 17η Τορίνο  , όμως έχει ένα  πρόγραμμα που θα αντιμετωπίσει ομάδες που είναι γύρω της στην βαθμολογία (αρχής γενομένης από την ερχόμενη Παρασκευή που θα παίξει με την Κάλιαρι) και έτσι μπορεί να πάρει μερικά αποτελέσματα που θα την ανεβάσουν κάπως βαθμολογικά, ενώ θα κληθεί να ταξιδέψει σε Ρώμη και Τορίνο ώστε να αντιμετωπίσει την Λάτσιο και την Γιουβέντους.

Τα πράγματα όμως για τους “Crociata” είναι και πάλι αρκετά δύσκολα, η ομάδα εκτός από μια ανέλπιστη νίκη με την Ρόμα μετράει 20 (!) παιχνίδια χωρίς νίκη στην Serie A. Επιθετικά δεν βλέπεται, καθώς σκοράρει με το σταγονόμετρο (29 γκολ ενεργητικό – χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος) ενώ επίσης αμυντικά τα πηγαίνει εξίσου άσχημα (59 τέρματα παθητικό – δεύτερη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος).

Έχει ένα πιο ικανό ρόστερ από την τελευταία Κροτόνε  διότι υπάρχουν παίκτες με μια εμπειρία από υψηλό επίπεδο και έχουν παραστάσεις σε μεγάλες ομάδες ( Πελλέ – Ζερβίνιο – Κούτσκα – Κορνέλιους ) αλλά η ομάδα φαίνεται πως δεν έχει βρει την απαραίτητη χημεία, ώστε να αποδώσει στο γήπεδο και βλέπουμε ένα διαρκές ντεφορμάρισμα.

Όλα τα βλέμματα προς το παρόν, μαζεύονται γύρω από την μάχη της 18ης Κάλιαρι (22 βαθμούς) με την 17η Τορίνο (27 βαθμούς – ένα παιχνίδι λιγότερο). Η ομάδα του Ράτζα Ναινγκολάν, έχει ίσως το πιο ευνοϊκό πρόγραμμα από τους τις ομάδες που θα δώσουν μάχη για την παραμονή στην κατηγορία, αφού θα αναμετρηθεί με την Πάρμα σε ένα παιχνίδι τελικό και για τις δύο, ενώ στις οκτώ εναπομείναντες αγωνιστικές θα έχει μόλις τρία παιχνίδια πολύ δύσκολα ( Ρόμα 25/4 – Νάπολι 2/5 – Μίλαν 16/5). Ωστόσο το κλίμα στην ομάδα δεν είναι ιδιαίτερα καλό. Η Κάλιαρι έχει ξεκινήσει μια αγωνιστική καμπή από τα μέσα  Νοεμβρίου, μην μπορώντας να κάνει νίκη στο πρωτάθλημα για 17 αγώνες. Μετά από δύο νικηφόρα αποτελέσματα, με την Κροτόνε και την Μπολόνια, στις αρχές Μαρτίου, η ομάδα ξαναέπεσε, μετρώντας τέσσερις συνεχόμενες ήττες στα τελευταία παιχνίδια. Πέρα από τα αμυντικά προβλήματα που εμφανίζει σε κάποια ματς, έχει επιθετικό πρόβλημα αφού δεν μπορεί να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα με ευκολία. Έχει την τρίτη χειρότερη άμυνα της Λίγκας, με πολλές αναμετρήσεις της να έχουν χαθεί με τον αντίπαλο να έχει σκοράρει μόνο μία φορά.

Στην αντίπερα όχθη η Τορίνο, φαίνεται πως είναι το φαβορί αυτή την στιγμή για να μείνει στην κατηγορία, αφού η εικόνα της είναι τέτοια που σε κάνει να το πιστεύεις. Η “Μάγκικη” ανατροπή με την Σασουόλο, η ισοπαλία στο ντέρμπι της πόλης με την Γιουβέντους και το σπουδαίο διπλό στο Ούντινε απέναντι στην τοπική Ουντινέζε. Παρόλα αυτά, τα υπόλοιπα παιχνίδια της σεζόν δεν είναι και τα πιο εύκολα. Αφού θα βρει στον δρόμο της την Ρόμα, την Νάπολι, την Μίλαν και την διψασμένη Πάρμα η οποία εκείνες τις αγωνιστικές μπορεί να παίζει και τα τελευταία της χαρτιά. Σαφώς η ποιότητα μερικών παικτών της, όπως ο Μπελότι, ο Ζάζα, ο τερματοφύλακας Σιρίγκου και ο Ροντρίγκεζ, την καθιστούν μία ομάδα η οποία θα λέγαμε πως μπορεί τελικά να σταθεί στην Serie A αρκετά ευκολότερα από ότι φαίνεται, αλλά στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι απίθανο και ειδικά σε τέτοιες μάχες που ο καθένας μπορεί να κερδίσει τον καθένα και μετά το τέλος μιας αγωνιστικής να έχουμε νέα δεδομένα. Εξάλλου και η φετινή Τορίνο δεν είναι η ομάδα η οποία της έχεις σιγουριά, σε όποια κατάσταση και εάν βρίσκεται.

Πέρα από τις ομάδες που προ-αναφέρθηκαν και η Μπενεβέντο (16η 30 βαθμούς)  με την Φιορεντίνα  (15η 30 βαθμούς) μπορούν να κινδυνεύσουν αφού καμία από τις δύο δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, ενώ η αστάθεια τους είναι χαρακτηριστική.

Η μάχη της ουράς στο φετινό Ιταλικό πρωτάθλημα, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον αφού ομάδες με όνομα και ιστορία στην Serie A, αγωνίζονται ώστε και του χρόνου να βρίσκονται στην κορυφαία κατηγορία της Ιταλίας. Οι τελευταίες αγωνιστικές αναμένονται συναρπαστικές με αρκετά καθοριστικούς αγώνες, αφού τίποτα δεν είναι σίγουρο και όλα είναι πιθανά.

Επιμέλεια: Δημήτρης Ανδρουτσόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *