Type to search

ΜΠΑΣΚΕΤ

Προπονητής της χρονιάς ο Σφαιρόπουλος

Share

Κορυφαίος προπονητής της χρονιάς αναδείχτηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος για τη σεζόν 2019-2020, λίγη ώρα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Διπλή επιτυχία σημείωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος για την προπονητική του καριέρα την Τρίτη 28/07, μέρα που θα την θυμάται σίγουρα για πολύ καιρό ακόμη.

Ο έλληνας προπονητής όχι μόνο κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλήματος με την ομάδα απ’ το Τελ Αβίβ νικώντας την Μακάμπι Ρισόν με 86-81 (3η διαδοχική κατάκτηση για την ομάδα και 2η για τον ίδιο), αλλά αναδείχτηκε ακόμη κορυφαίος τεχνικός στο Ισραήλ για τη σεζόν 2019-2020.

Αναλυτικά ο έλληνας τεχνικός δήλωσε: «Ήταν μια τρελή χρονιά, η πιο δύσκολη σεζόν της καριέρας μου. Δεν παίξαμε με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Όλες οι ομάδες είχαν προβλήματα και δεν ήταν εύκολο να πείσεις τους παίκτες πως υπάρχει ασφάλεια. Είναι κι αυτοί άνθρωποι. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά, αλλά δεν ήταν καθόλου εύκολα. Αντιμετωπίσαμε προβλήματα τραυματισμών, απουσίαζαν οκτώ παίκτες και ουσιαστικά είχαμε μια διαφορετική ομάδα. Όμως, δείξαμε χαρακτήρα. Δεν παίξαμε καλό μπάσκετ, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως όταν έπρεπε, ήμασταν αποτελεσματικοί. Η Μακάμπι Ρισόν έπαιξε σαν πραγματική ομάδα, αλλά θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου. Ήταν και για μένα μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Αντιμετώπισα πρώτη φορά τόσες δυσκολίες και τόσα προβλήματα. Οι παίκτες ήταν σπίτια τους για δυόμιση μήνες, ήρθαν αντιμέτωποι με την κατάθλιψη, επειδή μας έλεγαν να μείνουμε σπίτια. Οπότε, τους δίνω συγχαρητήρια. Έκαναν κάτι δύσκολο. Έχουμε παίκτες με συμβόλαια και θέλω να μείνουν όσοι περισσότεροι γίνεται. Δεν είναι εύκολη περίοδος οικονομικά και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για να κρατήσουμε τον κορμό, τους παίκτες-κλειδιά, ώστε να υπάρχει συνέχεια. Έτσι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα και να βελτιωθούμε».

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *