Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Education City Stadium: Ένα αραβικό “παλάτι”

Share

Στο “Education City Stadium” θα αναμετρηθούν η Μπάγερν Μονάχου και η Τίγκρες για τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Ένα γήπεδο – στολίδι για την χώρα του Κατάρ !

Το “Education City Stadium” θα φιλοξενήσει τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, ανάμεσα στην Μπάγερν Μονάχου και την Τίγκρες οι οποίες απέκλεισαν την Αλ Αχλί και την Παλμέιρας αντίστοιχα. Ένα στάδιο με όλες τις ανέσεις, το οποίο είναι έτοιμο να δεχθεί τις εθνικές ομάδες (αν όλα πάνε καλά με τον κορονοϊό) το καλοκαίρι του 2022.

Το έργο ξεκίνησε να χτίζεται τον Μάιο του 2015, ενώ σχεδόν ένα χρόνο αργότερα ανακαλύφθηκαν πέτρες οι οποίος είχαν ηλικία 20-30 εκ. χρόνων. Το 2017 μπήκαν τα πρώτα τσιμέντα και τον Ιούλιο του 2018 το γήπεδο πήρε το πρώτο του σχήμα. Η σκεπή του ξεκίνησε να κατασκευάζεται τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου και ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2019. Τελευταία προστέθηκαν τα καθίσματα και στις 15 Ιουνίου του 2020, έγιναν τα επίσημα εγκαίνια.

Αξιοσημείωτο είναι δε το πώς θα χρησιμοποιηθεί μετά το τέλος του Μουντιάλ. Η ομοσπονδία του Κατάρ αποφάσισε πως με το πέρας της διοργάνωσης, θα μειώσει τις θέσεις από 45.000 σε 25. Και αυτό διότι αυτές οι 20.000 θέσεις θα καταλήξουν σε διάφορες υποανάπτυκτες χώρες, με σκοπό να κατασκευαστούν αθλητικές εγκαταστάσεις. Με αυτόν τον τρόπο οι υπεύθυνοι θεωρούν πως θα βοηθηθούν μικρότερα κράτη να αναπτύξουν τον τομέα των σπορ τους.

Το όνομα του το πήρε λόγω του ότι το Αλ Ριάντ είναι πόλη με πολλά πανεπιστήμια, καθώς και επειδή το στάδιο στεγάζει στα γραφεία του το Ίδρυμα Εκπαίδευσης του Κατάρ.

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *