Type to search

Κεντρική

Ο κ. Σταρόβας δεν είναι ένας!

Share

Δημόσιες τοποθετήσεις σαν αυτές του Δημήτρη Σταρόβα βάζουν φρένο σε μια τεράστια προσπάθεια, που επιτέλους έχει αρχίσει να γίνεται. Γράφει ο Βασίλης Πολυχρονόπουλος.

Ο ευρέως γνωστός ηθοποιός – καλλιτέχνης – κιθαρίστας – παρουσιαστής, Δημήτρης Σταρόβας, ήταν καλεσμένος στο Πρωινό του ANT1 και μίλησε στη Φαίη Σκορδά και στον Γιώργο Λιάγκα για τις καταγγελίες παρενόχλησης και κακοποίησης που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, με επίκεντρο την υπόθεση του γνωστού ηθοποιού και φίλου του, Κώστα Σπυρόπουλου.

Ο κ. Σταρόβας λοιπόν, χρειάστηκε μόλις δεκαπέντε τηλεοπτικά λεπτά για να περάσει τα πλέον λάθος μηνύματα και να χαλάσει την εικόνα του, που έχει φτιάξει όλα αυτά τα χρόνια με τις τόσες επιτυχημένες δουλειές του αλλά και γενικότερα τα όσα έχει καταφέρει σε αυτή τη μακροχρόνια πορεία του στον χώρο της τέχνης.

Ο κ. Σταρόβας θέλησε να στηρίξει τον φίλο του με έμμεσο ή και άμεσο τρόπο, τον οποίο κατήγγειλαν μέχρι στιγμής επώνυμα τρεις ηθοποιοί για βιασμό και με εξώδικό του απαγόρευσε να αναπαράγεται το όνομά του και η εικόνα του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Με τι επιχειρήματα; Αρκετά, αλλά το κορυφαίο ήταν το εξής: «Ο Κώστας Σπυρόπουλος που ξέρω εγώ, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι έκανε τέτοιο πράγμα».

Ο κ. Σταρόβας με αυτό το τουλάχιστον αστείο επιχείρημα, που θυμίζει πολύ έντονα την κλασική δήλωση, που παίρνουν συχνά πυκνά οι ρεπόρτερ από τους γείτονες του κάθε δράστη: «Ήταν καλό παιδί, δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα» κατάφερε να γίνει υπερασπιστής μιας μερίδας ανδρών, οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση. Ανδρών, που αποτελούν το «καρκίνωμα» της κοινωνίας μας.

Ο κ. Σταρόβας αναφέρθηκε σε… «περίεργες συμπεριφορές από γυναίκες», οι οποίες, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του, προκαλούν με τον τρόπο τους τους άνδρες, ώστε να βρουν δουλειά προσφέροντας ως αντάλλαγμα το σεξ. Παρόλο, που διανύουμε μια χρονική περίοδο, που προσπαθούμε επιτέλους να επικεντρωθούμε στις… περίεργες ανδρικές συμπεριφορές, με τις οποίες παίρνουν σεξ με τη βία από γυναίκες.

Ο κ. Σταρόβας δεν είναι ένας! Είναι πολλοί και ζουν ανάμεσα μας. Και αυτές οι τοποθετήσεις τους, είτε άθελα είτε σκόπιμα, βάζουν στοπ στην τεράστια προσπάθεια, που καταβάλλεται από μια μεγάλη μερίδα του κόσμου για την καταπολέμηση της σεξουαλικής -και όχι μόνο- βίας. Πόσο μάλλον όταν είναι δημόσιες.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *