Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η νίκη της Γούλβς και η <<αυτοκτονία>> της Άρσεναλ

Share

Παρότι η Άρσεναλ υπερείχε και προηγούνταν για 45 λεπτά το λάθος και το πέναλντι του Νταβίντ Λουίζ και η κόκκινη του Λένο στο δεύτερο ημίχρονο , γύρισε το ματς τούμπα…

Για σχεδόν ένα ημίχρονο, η Άρσεναλ επιβεβαίωνε τα προγνωστικά και τα «φεγγάρια» των δύο ομάδων. Η ομάδα του Αρτέτα είχε τον απόλυτο έλεγχο, είχε βρει από νωρίς το μίνιμουμ γκολ που δικαιούνταν, απέναντι σε μια Γουλβς παραδομένη στην ανομβρία των εννιά τελευταίων αγώνων. Η παράδοση των Κανονιέρηδων με τις (ανόητες) αποβολές επί Μίκελ Αρτέτα ήρθε να «στοιχειώσει» το πολύ ελπιδοφόρο ξεκίνημα της ανανεωμένης εκδοχής τους. Με τον Νταβίντ Λουίζ να χαρίζει ακόμη ένα πέναλτι στο 45+3′ και τον Λένο να αποτελειώνει τις ελπίδες της ομάδας του κάνοντας έξοδο με το χέρι εκτός περιοχής, η Άρσεναλ έφτασε τις περισσότερες κόκκινες κάρτες απο κάθε άλλη ομάδα στη PL την εποχή του Βάσκου τεχνικού κι έτσι η Γούλβς βρήκε τον τρόπο να σπάσει το σερί χωρίς νίκη που κρατούσε από τις 15 Δεκεμβρίου (2-1).

Το μομέντουμ ήταν ξεκάθαρα υπέρ των Λύκων,, οι οποίοι σφράγισαν την ολική ανατροπή-εξπρές στο 49′, με μία ασύλληπτη φωτοβολίδα απο τα 35 μέτραπου άφησε μηδενικό περιθώριο στον Μπέρντ Λένο . Μπορεί να μην έφερε ευθύνη σε κανένα από τα δύο γκολ, ο Γερμανός κίπερ, όμως, έφταιξε όσο δεν έχει φταίξει ποτέ στην καριέρα του στο 72′. Στην προσπάθειά του να διώξει με το στήθος βγαίνοντας εκτός περιοχής, ακούμπησε τη μπάλα με το χέρι του και μοιραία, άφησε τους φιλοξενούμενους με 9 παίκτες. Η ομάδα του Αρτέτα δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το σοκ και να επιστρέψει με τα πάντα εις βάρος της, υπέστη μόλις τη δεύτερη ήττα <<τα τελευταία 43 χρόνια (!) κι έχασε έτσι την ευκαιρία να πιάσει προσωρινά την έκτη θέση. Αντίθετα , η Γουλβς πραγματοποίησε το πρώτο «νταμπλ» κόντρα στους Λονδρέζους μετά τη σεζόν 1978/79!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *