Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κρέμασε τα παπούτσια του ο Ιμπραχίμ Αφελάι.

Share

Την απόφαση του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση γνωστοποίησε ο 34χρονος Ολλανδός σε αθλητική εκπομπή της πατρίδας του.

Την περασμένη σεζόν, ο πάλαι ποτέ μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού έμεινε ελεύθερος από την PSV Αϊντχόφεν (προσεχής αντίπαλος των «ερυθρολεύκων» για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ) και έκτοτε αναζητούσε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ο σπουδαία καριέρα του Αφελάι εκκίνησε από την PSV, στην οποία έκανε ντεμπούτο το 2004. Σε εκείνη παρέμεινε έως το 2011, όταν και μετακόμισε στην Βαρκελώνη για λογαριασμό της Μπαρσελόνα. Ακολούθησαν σύντομες θητείες σε Σάλκε, Ολυμπιακό, Στόουκ και εν τέλει επαναπατρισμός στην Ολλανδία για την αγαπημένη του Αϊντχόφεν. Αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τους «Χωριάτες» στις 26 Ιανουαρίου του περασμένου έτους (απέναντι στην Τβέντε) σε αναμέτρηση που αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

Κατέκτησε συνολικά: τέσσερα πρωταθλήματα με την φανέλα της Αϊντχόφεν, ένα με τον Ολυμπιακό και ένα με την Μπαρσελόνα. Μάλιστα με τους «Μπλαουγκράνα» πανηγύρισε και το Τσάμπιονς Λιγκ του 2011.

Μεταξύ άλλων, αγωνίστηκε 53 φορές με την Εθνική Ολλανδίας, (σκοράροντας 7 γκολ) ενώ ήταν και στη αποστολή των «Οράνιε» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής.

Επιμέλεια: Αντώνης Νικολάου

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *