Type to search

SUPER LEAGUE 2 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ηλιούπολη- Καλαμάτα 0-1: Επεισοδιακό διπλό και συνέχεια στο σερί

Share

Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα η Καλαμάτα πέτυχε ένα πολύ σημαντικό <<διπλό>> στην Ηλιούπολη με 0-1. Και οι δύο ομάδες δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, όμως οι δύο τερματοφύλακες ήταν σε εξαιρετική μέρα κάνοντας σημαντικές επεμβάσεις. Σκόρερ του αγώνα ο Βασίλης Καραγκούνης στο 74ο λεπτό. Χαμένο πέναλτι για την Ηλιούπολη στο 90+4′ από τον Φελίπε Έμπερτ.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η Καλαμάτα μπήκε δυνατά στο ματς και προσπάθησε από την αρχή να επιβάλει τον ρυθμό της. Στο 11ο λεπτό ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Αρναρέλης σέντραρε από τα δεξιά, ο Πασάς πήρε τη κεφαλιά και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στη συνέχεια η Ηλιούπολη ανέβασε την απόδοσή της και δημιούργησε τρεις καλές ευκαιρίες. Στο 16′ ο Άντο βρήκε ωραία τον Δημητριάδη, αυτός πέρασε και τον Μέντες, πλάσαρε όμως ο Λουπάνο απομάκρυνε πάνω στη γραμμή. Τρία λεπτά αργότερα ο Δημητριάδης σούταρε δυνατά έξω από τη περιοχή, με το Μέντες να πραγματοποιεί εξαιρετική απόκρουση, ενώ στο 22ο λεπτό ο Μπαστακός έκλεψε τη μπάλα από τον Άλβες, πάσαρε στον Δημητριάδη, αυτός έκανε ωραίο πλασέ αλλά ο Μέντες μπλόκαρε σταθερά. Στο 33′  ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να απειλήσουν, όταν ο Άλβες σούταρε δυνατά μέσα από τη περιοχή με τον Πολίτη να απομακρύνει με τις γροθιές. Στο 39ο λεπτό ο Φρίμπονγκ συνεργάστηκε ωραία με το Μπαστακό, σούταρε δυνατά, ο Μέντες όμως ήταν πάλι εκεί για να αποσοβήσει το γκολ. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ανήκε στη  Καλαμάτα, με τον Αρναρέλη να μπαίνει από τα αριστερά και να πλασάρει, ο Πολίτης όμως απέκρουσε εντυπωσιακά στο 41′.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ηλιούπολη ανέβασε στροφές και δημιούργησε κάποιες καλές στιγμές. Στο 50ο λεπτό ο Άντο μετά από κούρσα 50 μέτρων, έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Δημητριάδης με το τακουνάκι βρήκε το Μπαστακό, αυτός πλάσαρε ωραία, η μπάλα όμως χτύπησε στο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μπαξεβάνος σούταρε έξω από τη περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Άλβες και άλλαξε πορεία, ο ανίκητος Μέντες όμως έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 56′ ο Φρίμπονγκ σούταρε δυνατά από μέση απόσταση, και πάλι όμως ο Μέντες απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 64ο λεπτό η Καλαμάτα απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Βασιλόγιαννης σούταρε από πλάγια θέση, ο Πολίτης απέκρουσε, η μπάλα στρώθηκε στο Ρόβα, αυτός σούταρε με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να διώχνει για δεύτερη φορά. Στο 74΄ ήρθε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Ο Πασάς βγήκε στη πλάτη της άμυνας, έκανε το γύρισμα στο Καραγκούνη και αυτός πλάσαρε ωραία για το 1-0 υπέρ της ομάδας του. Ο πάγκος της Ηλιούπολης διαμαρτυρήθηκε έντονα για οφσάιντ στην αρχή της επίθεσης. Η φάση είναι οριακή αλλά ο Μουριέλ έχει ξεχαστεί και κρατάει στο παιχνίδι τον Γιάννη Πασά. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση και δημιούργησε δύο καλές στιγμές. Στο 88ο λεπτό ο Τριανταφυλλάκος εκτέλεσε φάουλ από τα 25 μέτρα, ο Μέντες όμως έδιωξε σε κόρνερ. Το φινάλε όμως ήταν δραματικό. Στο 90+4′ ο Άντο σέντραρε από τα δεξιά, ο Βάρκας πήρε τη κεφαλιά και η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι. Ο Μπαστακός πήρε το ριμπάουντ, ο Ασίγκμπα όμως τον μάρκαρε άτσαλα με το διαιτητή Παπακωνσταντίνου να καταλογίζει πέναλτι. Την ευθύνη της εκτέλεσης ανέλαβε ο Φελίπε Έμπερτ. Η εκτέλεσή του όμως ήταν πολύ αδύναμη, με τον Μέντες να γίνεται ήρωας του αγώνα και να μπλοκάρει εύκολα.

Κάπως έτσι το αήττητο σερί 6 αγώνων της Ηλιούπολης έσπασε με την πρώτη εντός έδρας ήττα από τις αρχές του χρόνου. Στο τέλος του αγώνα όλοι έσπευσαν να παρηγορήσουν τον Έμπερτ, ο οποίος έβαλε τα κλάματα. Από την άλλη, η Καλαμάτα συνεχίζει να αγνοεί την ήττα από τις αρχές Μαρτίου (5 νίκες, 3 ισοπαλίες), όταν  κι έχασε από την Κηφισιά εντός έδρας. Πλέον η ομάδα του Ίλτσο Γκεοργκιέφσκι βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 37 βαθμούς

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Ηλιούπολη (Νίκος Παντέλης, 4-2-3-1): Πολίτης, Ανδρέου, Τσαφταρίδης (85′ Κρέτση), Μπαξεβάνος (78′ Τριανατφυλλάκος), Μουριέλ, Γκοτσούλιας, Βάρκας, Άντο, Δημητριάδης (85 Έμπερτ)’ , Μπαστακός, Φρίμπονγκ (62΄ Βασιλείου)

Καλαμάτα (Ίλτσο Γκεοργκιέφσκι, 4-2-3-1): Μέντες, Λιποράσε (53′ Μόζερ), Λουπάνο, Μπαξεβάνος, Καραφκούνης, Άλβες, Παπατόλιος, Πασάς (85′ Ασίγκμπα), Τάτος (62′ Ρόβας), Βασιλόγιαννης (85′ Μπουλλάρι), Αρναρέλης (85′ Κωνσταντινόπουλος)

Διαιτητής: Παπακωνσταντίνου/ Βοηθοί: Κύριος, Ζούλης