Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

A.O. Mικρασιατικός-Γ.Σ. Καισαριανής 1-1: Ισοπαλία στο τοπικό ντέρμπι και <<φωτιά>> στον όμιλο

Share

Ο Μικρασιατικός υποδέχτηκε στο <<Μιχάλης Κρητικόπουλος>> τον Γ.Σ Καισαριανής στο τοπικό ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι δύο ομάδες έχουν διαφορετικούς στόχους λίγο πριν το φινάλε της σαιζόν, όμως και οι δύο πάλεψαν μέχρι το τέλος για τη νίκη. Το ισόπαλο 1-1 διαμορφώθηκε από τα γκολ των Πασαλίδη και Κασάπη, ενώ λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Κωνσταντινίδης αποβλήθηκε ,για λογαριασμό του Μικρασιατικού, με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στο Γεωργίου.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού, οι παίχτες των δύο ομάδων κατέθεσαν από ένα λευκό τριαντάφυλλο στην μνήμη του Μπάμπη Μαστρογιάννη, παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Εθνικού Αστέρα και της Καισαριανής, ο οποίος σκοτώθηκε σε ηλικία 70 ετών πριν από δυο χρόνια σε τροχαίο δυστύχημα. Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Μικρασιατικός μπήκε δυνατά στον αγώνα και δημιούργησε τη πρώτη καλή ευκαιρία μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Σβίγγος έκανε το λάθος, ο Ψαραδέλης πήρε τη μπάλα, σέντραρε ωραία, αλλά ο Πασαλίδης αστόχησε από πλεονεκτική θέση ενώ ήταν αμαρκάριστος. Στο 18′, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν, όταν ο Σμυρνάκης άνοιξε ωραία στο κενό χώρο, ο Ραχήμ πήρε τη μπάλα έκανε το παράλληλα γύρισμα από τα δεξιά και ο Πασαλίδης ευστόχησε σε κενή εστία, γράφοντας το 1-0. Στο 20ο λεπτό ο Σάμιος σούταρε, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Ραχήμ, ο οποίος επιχείρησε δυνατό σουτ που πέρασε άουτ. Ο Μικρασιατικός έδειχνε να ελέγχει με ευκολία το υπέρ του προβάδισμα, όμως λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ήρθε η αποβολή του Κωνσταντινίδη για να αλλάξει τις αριθμητικές ισορροπίες του αγώνα. Ο μέσος των γηπεδούχων αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες που αντίκρισε από τον διαιτητή Τσουκαλά μέσα σε τρία λεπτά (42′ και 45′).

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο δεύτερο ημίχρονο, όπως είναι λογικό, ο Μικρασιατικός των δέκα παιχτών οπισθοχώρησε στον αγωνιστικό χώρο για να προστατέψει το προβάδισμά τους από το πρώτο μέρος. Η Καισαριανή όμως προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα. Στο 51ο λεπτό ο Κασάπης δοκίμασε να σκοράρει με ένα ξαφνικό σουτ που πέρασε λίγο άουτ και έξι λεπτά αργότερα ο Ψαραδέλης απάντησε στις ευκαιρίες με το πλασέ που επιχείρησε να περνάει λίγο άουτ μετά από σέντρα του Σμυρνάκη. Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους αλλά αδυνατούσαν να δημιουργήσουν μεγάλες ευκαιρίες. Το γκολ της ισοφάρισης, όμως δεν άργησε να έρθει. Στο 71′ ο Ραχήμ εκτέλεσε ένα κόρνερ το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο για τον Μικρασιατικό, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν γρήγορα στη κόντρα επίθεση, ο Νίκου βρήκε ωραία τον Κασάπη ο οποίος στο τετ-α-τετ με το Μιχέλη πλάσαρε ιδανικά για το 1-1, γεγονός που πανηγυρίστηκε έντονα από το πάγκο της Καισαριανής. Στο υπόλοιπο διάστημα, μέχρι τη λήξη του αγώνα, δεν σημειώθηκε κάποια μεγάλη φάση με τους φιλοξενούμενους να έχουν τη πρωτοβουλία των κινήσεων και τους παίχτες του Μικρασιατικού να προσπαθούν να κρατήσουν τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας. Με το σφύριγμα της λήξης από τον κ. Τσουκαλά ακολούθησαν αψιμαχίες και νεύρα μεταξύ των ανθρώπων των δύο ομάδων, με τα αίματα να ηρεμούν ύστερα από την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Ο Μικρασιατικός με αυτό το βαθμό είναι σε απόσταση βολής από τη κορυφή και θα παλέψει στις 4 αγωνιστικές που απομένουν για την κατάκτηση της πρωτιάς. Από την άλλη η Καισαριανή με αυτήν την ισοπαλία εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της στη κατηγορία, γεγονός που έφερε τους πανηγυρισμούς των παιχτών της ομάδας.

Α.Ο. Μικρασιατικός (3-4-3): Μιχέλης, Κουτσογκίλας Ε., Μαραγκουδάκης, Κουτσογκίλας Π., Σμυρνάκης, Έσλερ, Κωνσταντινίδης, Σάμιος, Ψαραδέλης, Πασαλίδης, Ραχήμ

Γ.Σ. Καισαριανής (4-2-3-1): Ηρακλής, Σκόρδος, Μιρακάς, Κουμπαρούλης, Γιαννουλάκης, Σούλκο, Καριντζαϊλης, Σβίγγος, Γεωργίου, Αναστασίου, Κασάπης

Διατητής: Τσουκαλάς/ Βοηθοί: Βλατάκης, Αθανασόπουλος

Βαθμολογία 1ου Ομίλου ΕΠΣ Αθηνών

  1. Χαϊδάρι 38β./17α.
  2. Α.Ο. Μικρασιατικός 35β./16α.
  3. Διάνα Ηλιούπολης 33β./17α.
  4. Πανερυθραϊκός 31β./17α.
  5. Ολυμπιακός Νέων Λιοσίων 23β./16α.
  6. Ήφαιστος Περιστερίου 22β./16α.
  7. Δάφνη Παλαιού Φαλήρου 20β./16α.
  8. Νέα Ιωνία 19β./17α.
  9. Γ.Σ. Καισαριανής 17β./16α.
  10. Χαραυγιακός 11β./16α.
  11. Α.Ο. Καλαμακίου 1β./16α.                                                              Επιμέλεια: Ντίνος Μπέσσας

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up