Type to search

Fifa world cup MUNDIAL 2022 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Ιαπωνία κυνηγάει την υπέρβαση!

Share

ΙΑΠΩΝΙΑ

Η Ιαπωνία θα συμμετάσχει για 7η φορά σε παγκόσμιο κύπελλο σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο ή αλλιώς τον όμιλο του θανάτου.Ως πρώτη στο παγκόσμιο ranking ανάμεσα στις ασιατικές ομάδες καλείται να κάνει την υπέρβαση αν θέλει να συνεχίσει στο Μουντιάλ.Το πρόγραμμα που έχει είναι το εξής:πρώτα Γερμανία,μετά Κόστα Ρίκα και τέλος Ισπανία.Η Ιαπωνία στο δρόμο για το Μουντιάλ δυσκολεύτηκε αρκετά αλλά κατόρθωσε να πετύχει και μια μεγάλη σε εύρος νίκη.Οι «μπλε σαμουράι» διέσυραν την αντίπαλό τους Μογγολία με 14-0, σε αγώνα που έγινε στην πόλη Τσίμπα της Ιαπωνίας, αν και τυπικά γηπεδούχος ήταν η Μογγολία. Χατ-τρικ πέτυχε ο Οσάκο, από δύο γκολ σημείωσαν οι Ίτο, Ιναγκάκι και Φουρουχάσι και από ένα οι Μορίτα, Καμάντα, Μιναμίνο και Ασάνο, ενώ υπήρξε κι ένα αυτογκόλ.
Πάντως, αυτό το σκορ δεν αποτελεί ρεκόρ για την εθνική ομάδα της Ιαπωνίας, η οποία έχει πετύχει και 15 γκολ κόντρα στις Φιλιππίνες, το 1967.

Η Ιαπωνία με τη νίκη που πέτυχε απέναντι στην Αυστραλία με 2-0 εκτός έδρας άνοιξε το δρόμο και για τη Σαουδική Αραβία στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Ιαπωνίας σε Μουντιάλ είναι ο Χόντα με 4 γκολ ενώ τις περισσότερες συμμετοχές έχουν οι Χασέμπε,Καβασίμα και Ναγκατόμο με 11.Η μεγαλύτερη διάκριση της χώρας είναι η παρουσία της στη φάση των 16,όπου έχει βρεθεί τρεις φορές.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΙΑΠΩΝΙΑΣ-ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ


Στην αυγή της νέας χιλιετίας, το ποδόσφαιρο έκανε ακόμη ένα βήμα μπροστά σε επίπεδο μάρκετινγκ, με την επέκτασή του σε μία τεράστια αγορά. Οι δύο χώρες αρχικά είχαν καταθέσει ξεχωριστές υποψηφιότητες, αλλά έγινε η συμφωνία της κοινής ανάληψης και έτσι δεν είχαμε διαδικασία ψηφοφορίας. Ηταν και η πρώτη φορά που δοκιμάστηκε η διπλή οργάνωση, με τα αποτελέσματα πάντως να μην χαροποιούν τη Fifa που έκτοτε είναι αρνητική σε συνδιοργάνωση Παγκοσμίου Κυπέλλου.Το Μουντιάλ αυτό είχε μια ιδιαιτερότητα:τη διαιτητική αντιμετώπιση της Ν.Κορέας.


Δεν ήταν η πρώτη φορά που μια διοργανώτρια έχει την εύνοια των διαιτητών, ήταν όμως η πρώτη φορά που αυτό έγινε τόσο έντονα στην εποχή της τηλεόρασης. Ο τρόπος που οι διαιτητές αντιμετώπιζαν τη Νότια Κορέα ήταν αδιανόητος.Στη φάση των «16» με την Ιταλία, πέρα από τα πολλά μικροσφυρίγματα υπέρ της, είχαμε ένα υπέρ της πέναλτι, ένα λάθος ακυρωθέν γκολ για τους Ιταλούς αλλά και την κόκκινη-εφεύρεση στον Τότι. Ακολούθησε ο προημιτελικός με την Ισπανία, όπου χρειάστηκε ο διαιτητής να ακυρώσει δύο καθαρά γκολ των Ισπανών, για να καταλήξει τελικά η πρόκριση στους Ασιάτες.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *