Type to search

ΒΟΛΕΪ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Κεντρική

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0: Νίκη κορυφής για τις ερυθρόλευκες

Share

Επικράτηση μεγάλης σημασίας πέτυχε ο Ολυμπιακός στο «Μελίνα Μερκούρη» με 3-0 επί της ΑΕΚ για την 26η αγωνιστική της volleylegue γυναικών, κατακτώντας την 1η θέση της κανονικής διάρκειας και εξασφαλίζοντας το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας για τα playoffs.

Σε θρίαμβο μετέτρεψε το ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός. Παρά τις αξιόλογες προσπάθειες των αθλητριών της ΑΕΚ που ήταν αρκετά ανταγωνιστικές ιδιαίτερα στο πρώτο σετ, οι ερυθρόλευκες οι οποίες ήταν συγκεντρωμένες σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και απέφυγαν τα λάθη, έφτασαν στην επικράτηση. Το 1ο σετ ήταν το πιο ενδιαφέρον στον αγώνα αφού οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο μέχρι το τέλος του. Με το σκορ στο 24-24 οι Γιώτα και Άγκοστ κλείδωσαν το σετ για τον Ολυμπιακό με αποτελεσματικές επιθέσεις διαμορφώνοντας το 26-24. Τα πολλά λάθη της ΑΕΚ (8) στο πρώτο σετ ίσως της στέρησαν την ευκαιρία να το κατακτήσει.

Στους ίδιους ρυθμούς κινήθηκε και το δεύτερο σετ μέχρι περίπου τη μέση του και συγκεκριμένα το 14-14 το οποίο έγραψε η Χίπε. Η κατακόρυφη άνοδος της απόδοσης της Σάλας σε συνδυασμό με τα λάθη της ΑΕΚ αύξησαν σταδιακά το προβάδισμα των γηπεδούχων που κέρδισαν και το δεύτερο σετ με σκορ 25-22. Φανταστική απόδοση έπιασε για την ΑΕΚ η Τερέλ που είχε σχεδόν απόλυτη ευστοχία στις επιθέσεις της και δημιούργησε σοβαρούς πονοκεφάλους στην αντίπαλη άμυνα. Στο 3ο σετ ο Ολυμπιακός μπήκε με διάθεση να τελειώσει την υπόθεση νίκη και δημιούργησε από πολύ νωρίς ένα μεγάλο προβάδισμα 6 πόντων (11-5). Το κλειδί για τον Ολυμπιακό στο 3ο σετ ήταν η επιτυχής αντιμετώπιση της Τερέλ που φαινόταν ασταμάτητη στα 2 προηγούμενα σετ. Στην τελική ευθεία ο Ολυμπιακός συντήρησε το προβάδισμα χάρη στο σταθερό μπλοκ του και έφτασε τελικά στην κατάκτηση και αυτού του σετ με σκορ 25-16.

Στα επερχόμενα playoffs ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Λαμία ως πρώτος της βαθμολογίας μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ ενώ η ΑΕΚ θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο του ΠΑΟΚ αφού με αυτή της την ήττα υποχώρησε δύο θέσεις και κατέληξε 6η στην βαθμολογία.

 

Ολυμπιακός (Κάρλο Παρίζι): Γιώτα 10, Εμμανουηλίδου 3, Άγκοστ 14, Σάλας 7, Χριστοδούλου 6, Χίπε 18

ΑΕΚ (Κώστας Αρσενιάδης): Κοσμά 7, Διώτη 3, Βάντερ 7, Τερέλ 19, Βεργίδου 2, Καββαδία 7, Μπράουν 9 

 

Προκόπης Κωνσταντουδάκης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *