Type to search

Andrea Elefante Atalanta Europa League Ολυμπιακός ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αντρέα Ελεφάντε στον Γιάννη Λιβανό και το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ: << Ο Ολυμπιακός είναι ένας αντίπαλος που μπορεί να αποκλείσει η Αταλάντα, ωστόσο οι ερυθρόλευκοι είναι μία ομάδα που πρέπει να τη φοβάσαι >>.

Share

Μιλήσαμε με μία από τις πιο αξιόλογες πένες της Ιταλικής αθλητικής δημοσιογραφίας, τον Αντρέα Ελεφάντε. Ο συντάκτης της πιο δημοφιλούς ημερήσιας  αθλητικής εφημερίδας στην Ιταλία, gazzetta dello sport, μας έδωσε κάποιες πληροφορίες της Αταλάντα με ορίζοντα τα ματς απέναντι στον Ολυμπιακό, για το Γιουρόπα Λιγκ.

Ο έμπειρος αθλητικογράφος, Αντρέα Ελεφάντε μας παραχώρησε μία συνέντευξη. Σε αυτήν ο Ιταλός δημοσιογράφος μας μετέφερε το τι πιστεύουν οι Μπεργκαμάσκι  για τον Ολυμπιακό ενόψει των επερχόμενων μεταξύ τους παιχνιδιών, που ξεκινούν σε λίγες μέρες (17/02/2022) στο Gewiss Stadium, έδρα της Αταλάντα. Η ρεβάνς έχει οριστεί στο στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης επτά ημέρες αργότερα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αντρέα Ελεφάντε στον Γιάννη Λιβανό και το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ.

Αναφορικά με το πώς βλέπει η Αταλάντα τον Ολύμπιακό ως αντίπαλο, ο 58 χρονος αθλητικός ρεπόρτερ, δήλωσε:

<< Η Αταλάντα αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό ως έναν αντίπαλο που μπορεί να ξεπεραστεί. Παρολ’ αυτά οι ερυθρόλευκοι είναι μία ομάδα που πρέπει να τη φοβάσαι. Αυτό γιατί ο Ολυμπιακός είναι μια έμπειρη ομάδα, η οποία γνωρίζει τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έχει στη σύνθεση της δύο αμυντικούς που ξέρουν τα πάντα για το Ιταλικό ποδόσφαιρο (Μανώλας, Παπασταθόπουλος), ενώ κατέχει και καλούς επιθετικούς, κόντρα στους οποίους η Αταλάντα θα πρέπει να ανταπεξέλθει. Τέλος, ένας παράγοντας που αγχώνει  λίγο την Αταλάντα είναι πως το παιχνίδι της ρεβάνς θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Ολυμπιακού, που αποτελεί μία αρκετά δύσκολη έδρα >>.

Σχετικά με τις απουσίες της Αταλάντα αυτόν τον καιρό (Χάτεμπερ, Ντε Ρούν , Κουπμάινερς, Πάσαλιτς, Μουριέλ, λόγω κόβιντ και Μιράντσουκ, Ζαπάτα, Ίλισιτς εξαιτίας προβλημάτων τραυματισμού και λόγω κατάθλιψης ο τελευταίος) ο Αντρέα Ελεφάντε ανέφερε:

<< Ο μοναδικός παίκτης που είναι αυτή τη στιγμή εκτός και ίσως χάσει μόνο το πρώτο παιχνίδι, είναι ο Μιράντσουκ. Πιθανότατα δεν θα αγωνιστεί στα δύο παιχνίδια ο Ίλισιτς, ο οποίος έχει προσωπικά προβλήματα και  μάλλον θα αποκλειστεί από την Ευρωπαϊκή λίστα που θα δηλώσει ο Γκασπερίνι>> (κάτι που έγινε όντως, 02/02/2022).

Ως προς το ποιούς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θεωρεί η Αταλάντα ως παίκτες-κλειδιά, ο αρθρογράφος της gazzetta dello sport μας απόκαλυψε:

<< Η Αταλάντα επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στο επιθετικό παιχνίδι. Επομένως κρίνει ως σημαντικούς παίκτες τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και τον Κώστα Μανωλά, αφού αμφότεροι είναι δύο έμπειροι αμυντικοί.  Όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι η Αταλάντα έχει ξεχωρίσει τον Ακιμπού Καμαρά αλλά και τον Γιώργο  Μασούρα. Οι δύο αυτοί ποδοσφαιριστές είναι ίσως και οι πιο απρόβλεπτοι παίκτες του Ολυμπιακού >>.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την πιθανή εντεκάδα αλλά και τη διάταξη-σύστημα της ομάδας, ο αθλητικογράφος από τη γειτονική μας χώρα δεν δίστασε να μας πει:

<< Υποθέτω πως ο Γκασπερίνι θα παίξει για άλλη μία φορά με ένα από τα αγαπημένα του συστήματα, το 3-4-3. Η σύνθεση της εντεκάδας ίσως να απαρτίζεται από τους εξής παίκτες: Μούσο στο τέρμα, τριάδα στην άμυνα οι Τολόι, Ντεμιράλ και Παλομίνο, δεξί μπακ-χαφ ο Μέλε, δίπλα του στον χώρο του κέντρου οι Ντε Ρούν και Φρόιλερ, αριστερό μπακ-χαφ ο Πετσέλα και η τριπλέτα της επίθεσης με τους  Μαλινόφσκι δεξιά, Μπογκά αριστερά και τον Ζαπάτα ως αιχμή του δόρατος >>.

 

 

Επιμέλεια: Γιάννης Λιβανός

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *