Type to search

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 65-84: Θρίαμβος του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ

Share

Ο Ολυμπιακός άντεξε στην αντεπίθεση των γηπεδούχων στο 3ο δεκάλεπτο και με καταλυτικό παράγοντα στην τελευταία περίοδο τον ΜακΚίσικ πήρε σπουδαίο διπλό (65-84) στην έδρα του αιωνίου αντιπάλου ολοκληρώνοντας τον 1ο γύρο της Euroleague στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Σε ένα ΟΑΚΑ που “έβραζε” ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και κατάφερε να φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα. Πλέον οι ερυθρόλευκοι ανέβηκαν στο 12-5, ενώ ο Παναθηναϊκός γνώρισε την 13η φετινή του ήττα σε 17 αγωνιστικές.

Με όπλο το μακρινό σουτ ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί από την αρχή της αναμέτρησης και να χτίσει σταδιακά μια διαφορά που έφτασε μέχρι και τους 16 ενώ το ημίχρονο έκλεισε με τους ερυθρόλευκους να βρίσκονται στο +13. Στην 3η περίοδο ο Παναθηναϊκός έδειξε να έχει σφυγμό και βρήκε ρυθμό στην επίθεση χάρη και σε κάποια μεγάλα σουτ του Νεμάνια Νέντοβιτς που ήταν και σήμερα σε καλή βραδιά, δεν μπόρεσε όμως να επαναλάβει τη δαιμονιώδη εμφάνιση που είχε πραγματοποιήσει στο ΣΕΦ. Στο ίδιο διάστημα ο Ολυμπιακός είχε μπλοκάρει επιθετικά και με τον Σλούκα εκτός παρκέ είχε χάσει τη συγκέντρωσή του. Μπροστάρης της “πράσινης” αντεπίθεσης ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης που ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού σκεπάζοντας τα καλάθια σε άμυνα και επίθεση, ενώ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 14 πόντους σημειώνοντας παράλληλα και double double με 11 ριμπάουντ. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το τελευταίο μέρος του αγώνα με τη διαφορά στο +3 υπέρ των ερυθρολεύκων και το ντέρμπι έδειχνε πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Ο εντυπωσιακός Σακίλ ΜακΚίσικ όμως σημείωσε 10 γρήγορους πόντους και με συμπαραστάτη τον Σάσα Βεζένκοβ έβαλαν τέλος στις όποιες ελπίδες του Παναθηναϊκού για νίκη. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι παίχτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν απειλήθηκαν ποτέ. Με τους πράσινους να μένουν από δυνάμεις στο τέλος ύστερα από την προσπάθεια που κατέβαλλαν οι διαφορά άνοιξε ακόμα περισσότερο για να έρθει το τελικό 65-84.

 

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-25, 32-45, 51-54, 65-84

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ιερεθουέλο, Μπελόσεβιτς, Πατέρνικο

 

Πλέον οι ερυθρόλευκοι στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην εντός έδρας αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ για να διατηρήσουν το αήττητο στην έδρα τους και να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά, ενώ η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη θα υποδεχτεί την τελευταία Ζαλγκίρις με στόχο να ξεκινήσει την προσπάθειά της για όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στην φετινή Euroleague.

 

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *