Type to search

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

Κώστας Μανωλάς: Μεταγραφή που ανεβάζει επίπεδο τον Ολυμπιακό!

Share

Την Πέμπτη πυροδοτήθηκε απο τον Ολυμπιακό μια βόμβα, που τάραξε τα νερά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι Πειραιώτες, ανακοίνωσαν την μεταγραφή του Κώστα Μανωλά από την Νάπολι, με τους Παρτενοπέι να βάζουν 2,5 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία τους. Ο Ναξιώτης στόπερ, είναι δεδομένα ένας παίκτης που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο τον Ολυμπιακό, καθώς αν κοιτάξουμε τα δεδομένα, βλέπουμε πως οι ερυθρόλευκοι, έκαναν κίνηση ματ για την συνέχει της σεζόν και όχι μόνο, αποσπώντας την υπογραφή του.

Αν αναλύσουμε την μεταγραφή αυτή καθαρά αγωνιστικά, θα δούμε ότι:

  • Ο Ολυμπιακός, υπέγραψε έναν πολύ υψηλού επιπέδου Έλληνα ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει υπάρξει μαλιστα στο παρελθόν μέρος της ομάδας. Ποιο είναι το μεγάλο όφελος αυτης της κατάστασης; Θα προσμαρμοστεί αρκετά πιο ομαλά, από ότι θα έκανε κάποιος ξένος συνάδελφος του, που δεν γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα, και δεν ξέρει πως να χειριστεί κάποιες καταστάσεις που θα βιώσει μέσα στην ομάδα, όπως η απαίτηση του κόσμου για υψηλά στάνταρ απόδοσης.
  • Ο Μανωλάς, με εξαίρεση την φετινή σεζόν στην οποία έχει αγωνιστεί μόλις τέσσερις φορές, έρχεται απο εφτά πολύ γεμάτες σεζόν στην Ιταλία, απολαμβάνοντας την συμμετοχή του στο ανώτερο επίπεδο, με τις φανέλες της Ρόμα (με την οποία αγωνίστηκε και σε ημιτελικά Τσάμπιονς Λίγκ) και της Νάπολι. Έτσι, επιστρέφει στον Πειραιά με περισσότερες παραστάσεις, εμπειρίες, και ωριμότητα στο παιχνίδι του.
  • Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός βρίσκεται σε πολύ καλή ποδοσφαιρική ηλικία. Έχοντας μόλις κλείσει το 30ο έτος της ηλικίας του τον περασμένο Ιούνιο, ο ερχομός του, δεν δείχνει να είναι μια μεταγραφή που στοχεύει στο υπόλοιπο μισό της σεζόν, αλλά στο πρόσωπο του, φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός έχει βρεί την κολώνα γύρω απο την οποία θα χτίζει την άμυνα του τα επόμενα χρόνια.

 

 

Απο την άλλη, ο Ολυμπιακός, με τον ερχομό του Μανωλά μετράει και εξωγηπεδικές νίκες:

  • Πραγματοποιεί μια μεταγραφή, η οποία δείχνει τις προθέσεις της ομάδας για την συνέχεια της σεζόν και συγκεκριμένα τα παιχνίδια με την Αταλάντα για τα play-off του Europa League. Επίσης, φανερώνει στους συνδιεκδικητές του για το πρωτάθλημα, ότι παρότι βρίσκεται 8 βαθμούς μπροστά, δεν εφησυχάζεται και στοχεύει μόνο να γίνει καλύτερος μετέπειτα.
  • Χαροποιεί τον κόσμο του, και τον παίρνει μαζί του για την συνέχεια. Όπως φάνηκε και από την υποδοχή που του ετοίμασαν, οι οπαδοί των ερυθρολεύκων, ήθελαν σαν τρελοί να δουν τον Ναξιώτη να ξαναφορά να χρώματα της ομάδας τους. Οι φήμες που είχαν βγει το καλοκαίρι δεν είχαν ευδοκιμίσει, και το να βλέπουν εν τέλει, την πραγμάτωση αυτής της μεταγραφής, σίγουρα έφερε χαρά και ανυπομονισία να τον δουν να αγωνίζεται και πάλι με τα ερυθρόλευκα.

Ομολογουμένος, η συμφωνία αυτή, και η επιστροφή του Μανωλά στον Ολυμπιακό, ήταν το θέμα των τελευταίων ημερών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μένει να δούμε τα στάνταρ απόδοσης που θα πιάσει, και τι κινήσεις σκοπεύουν να κάνουν οι υπόλοιπες ομάδες, στην προσπάθεια τους, να πιάσουν στην βαθμολογία τον Ολυμπιακος

 

Επιμέλεια: Νίκος Καραμέτας

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *