Type to search

Ε.Π.Σ.ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΣ Αθηνών ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ποδόσφαιρο

Χολαργός- Αγία Ελεούσα: Έκαναν το καθήκον τους οι γηπεδούχοι και στρέφουν το βλέμμα τους στη Νέα Ιωνία

Share

Ο Χολαργός κατάφερε να ξεπεράσει με ευκολία το εμπόδιο της Αγίας Ελεούσας το μεσημέρι του Σαββάτου φτάνοντας σε άνετη νίκη με 3-0 εντός έδρας, αποτέλεσμα το οποίο τον ανέβασε στη 2η θέση της βαθμολογίας. Έβδομη παραμένει η ομάδα της Αγίας Ελεούσας. 

Χολαργός και Αγία Ελεούσα βρέθηκαν αντιμέτωποι το μεσημέρι του Σαββάτου στο γήπεδο “Μαρκ Μαρσώ”  για την 13η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Α’ Κατηγορίας για την ΕΠΣ Αθηνών. Η ομάδα του Χολαργού με σχετική ευκολία πήρε τους 3 βαθμούς κερδίζοντας το παιχνίδι με 3-0. Έτσι ανέβηκε στους 25 βαθμούς και τη 2η θέση όπου θα παραμείνει σε περίπτωση που αύριο η Νέα Ιωνία πάρει κάτι λιγότερο από τη νίκη εντός έδρας απέναντι στον πρωτοπόρο Άτταλο που έχει αυτή τη στιγμή 27 βαθμούς. Η Αγία Ελεούσα από την άλλη έμεινε 7η στους 14 βαθμούς.

Από τη στιγμή που ξεκίνησε το ματς ήταν φανερό πως θα επρόκειτο για μια δυνατή αναμέτρηση γεμάτη ένταση και σκληρές μονομαχίες. Ο δυνατός αέρας και τα πολλά φάουλ δεν επέτρεπαν στις ομάδες να βρουν ρυθμό στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Παρόλα αυτά στην πρώτη αξιόλογη στιγμή της αναμέτρησης ο Χολαργός κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 11′ ο Τσίρος εκτέλεσε το φάουλ από μακριά με την μπάλα να περνάει από όλους και να παίρνει περίεργα φάλτσα αναγκάζοντας τον Ξυδιά σε ασταθή επέμβαση. Το ριμπάουντ πήρε ο Κωνσταντινίδης σκοράροντας από κοντά και ανοίγοντας το σκορ για τον Χολαργό. Η ένταση συνέχισε να κυριαρχεί στο παιχνίδι. Η Αγία Ελεούσα προσπαθούσε να ελέγξει τον ρυθμό και να βρει αντίδραση στο γκολ του Χολαργού αλλά η επόμενη στιγμή ανήκε και πάλι στους γηπεδούχους. Στο 26ο λεπτό ο Σκούμας προχώρησε σε όμορφη ατομική ενέργεια και σουτ εκτός περιοχής υποχρεώνοντας τον Ξυδιά σε δύσκολη απόκρουση. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τη δική τους καλή στιγμή στο 29′ με τον προωθημένο εκ των δεξιών Μπάκα να σουτάρει μέσα από την περιοχή χωρίς όμως να ανησυχεί τον Μόλφεση. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 34′ ο Χολαργός κέρδισε πέναλτι με τον Γολίδη να ανατρέπει εντός περιοχής τον Ζαχαρόπουλο και τον Μπαϊρακτάρη να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Χατζής ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε δίνοντας προβάδισμα 2 τερμάτων στην ομάδα του. Ο Χολαργός είχε πάρει πλέον τα ηνία του αγώνα και ευτύχησε να φτάσει και σε 3ο τέρμα πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Όμορφή ομαδική προσπάθεια στο 44′ με τη σέντρα του Κωνσταντινίδη να έχει ως αποδέκτη τον Σκούμα. Ο εξτρέμ της ομάδας του Χολαργού και πρώτος σκόρερ του ομίλου με εντυπωσιακό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας το 12ο φετινό του τέρμα και ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τον Χολαργό να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για την πολυπόθητη νίκη. Και η αλήθεια είναι πως το δεύτερο ημίχρονο δεν μας επιφύλασσε ιδιαίτερες συγκινήσεις. Η ομάδα του Χολαργού ήλεγξε πλήρως το ρυθμό του ματς και προστάτευσε το υπέρ της σκορ με ευκολία αφού η Αγία Ελεούσα έδειχνε ανήμπορη ακόμη και να ψάξει κάποια αντίδραση παρά τις αλλαγές που έκανε. Εάν οι γηπεδούχοι είχαν καθαρότερο μυαλό στις τελικές τους αποφάσεις σε αρκετές περιπτώσεις θα μπορούσαν να γίνουν πιο απειλητικοί αλλά φάνηκε να ενδιαφέρονται περισσότερο για την ανασταλτική τους λειτουργία. Ο Μυλωνάς, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς στο ημίχρονο, είχε δύο καλές στιγμές για τον Χολαργό αλλά τόσο στο 55′ όσο και στο 90′ τα σουτ του μετά από ωραίες ομαδικές προσπάθειες σταμάτησαν στα κορμιά των αμυνόμενων της Αγίας Ελεούσας. Ο χρόνος κύλησε χωρίς την παραμικρή ανησυχία για την ομάδα του Χολαργού που έφτασε στη νίκη και τη 2η θέση του ομίλου και στρέφει το βλέμμα του στο αυριανό ντέρμπι μεταξύ Άτταλου και Νέας Ιωνίας.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Χολαργός: Μόλφεσης, Ντόβας (Τριάντης 85′), Τσάγκαρης, Μηλιώνης, Μιχέλης, Τσίρος, Κωνσταντινίδης (Καρράς 61′), Ζαχαρόπουλος (Σταμπουλής 85′), Χατζής (Μπαλαχτσής 75′), Τσιαντής (Μυλωνάς 45′), Σκούμας

Αγία Ελεούσα: Ξυδιάς, Μαζμανίδης (Παναγιωτίδης 45′), Καζαλάς, Κυβέλος, Μπίκος, Γολίδης (Μαθιούδης 55′), Τσάγκαρης (Σκαπέτης 90′), Μπάκας Α., Τσιγκόπουλος (Μπάκας Χ. 45′), Κατσικαντάης, Πατσατζόγλου (Παυλάκος 83′)

Οι διαιτητές: Μπαϊρακτάρης, Τσολακίδης, Μημίδης.

 

Ιάσονας Θεριός

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *