Type to search

European Games

3οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες στην Πολωνία το 2023.

Share

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου ανακοίνωσε την Τετάρτη (27/10/2021) την επίσημη ενσωμάτωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων στο πρόγραμμα των Ευρωπαϊκών Αγώνων.

 

Από τις 21 Ιουνίου 2023 μέχρι 2 Ιουλίου 2023, στην Κρακοβία της Πολωνίας, θα διεξαχθούν οι 3οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες, οι οποίοι διεξάγονται υπό τη σκέπη των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και δεν έχουν σχέση με το πολυαθληματικό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο του χρόνου θα φιλοξενήσει το Μόναχο.

 

 

Τις τελευταίες εβδομάδες επικυρώθηκε η συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου και της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής, ούτως ώστε όλες οι κατηγορίες (τρεις τώρα πια) του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων να διεξαχθούν στο στάδιο «Σλάσκι», στην περιοχή της Σιλέσια στην Πολωνία το 2023, η οποία είχε φιλοξενήσει επιτυχώς τη Σούπερ Λιγκ τη φετινή χρονιά. Στο ίδιο γήπεδο θα διεξαχθούν και οι τρεις κατηγορίες στίβου.

 

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος είναι και ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ, για την συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή Επιτροπή και τις τοπικές αρχές της Σιλέσια, όπου μπορούν να συνεχίσουν με τον λεπτομερή προγραμματισμό της μορφής των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Ομάδων και την εύρεση των κατάλληλων ημερομηνιών ενσωμάτωσής τους στο πρόγραμμα των Ευρωπαϊκών Αγώνων.

 

Η πρώτη διοργάνωση έγινε το 2015 στο Αζερμπαϊτζάν, όπου ο στίβος εκπροσωπήθηκε από τη διεξαγωγή της Γ΄ Κατηγορίας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων.

Το 2019 στο Μινσκ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Dynamic New Athletics.

 

Εκτός από τον κλασικό αθλητισμό του στίβου, συμμετέχουν ο υγρός στίβος σε όλο του το φάσμα, με κολύμβηση, καταδύσεις, συγχρονισμένη κολύμβηση και καταδύσεις, η τοξοβολία, το μπάντμιντον, η καλαθόσφαιρα με το 3Χ3, το ποδόσφαιρο παραλίας, η πυγμαχία, το κανό – καγιάκ, η ποδηλασία (BMX, ορεινή, δρόμου, πίστας), η ξιφασκία, η γυμναστική (ενόργανη, ρυθμική, ακροβατική, αεροβική, τραμπολίνο), το τζούντο, το καράτε, η χειροσφαίιση παραλίας, το σάμπο, η σκοποβολή, η επιτραπέζια αντισφαίριση, το τάε-κβο-ντο, το τρίαθλον, η πετόσφαιρα παραλίας, η πετόσφαιρα σάλας και η πάλη.

 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *