Type to search

Οικονομια

Κύπρος: τέλος στην πώληση καυσίμων και γκαζιού στα κατεχόμενα.

Share

Ουρές είχαν σχηματιστεί χθες στα βενζινάδικα των κατεχόμενων, καθώς δύο εταιρείες, η Al-Pet και η K-Pet ανακοίνωσαν ότι σταματούν την πώληση καυσίμων και γκαζιού.

 

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι υπό τις υφιστάμενες συνθήκες κάνουν ζημιογόνες πωλήσεις και μόλις αδειάσουν οι αποθήκες των βενζινάδικών τους θα σταματήσουν την πώληση.

Οι Τουρκοκυπριακές ιστοσελίδες σημειώνουν ότι τις τελευταίες 3 ημέρες υπάρχει δυσκολία στην εξεύρεση βενζίνης 95 οκτανίων.

 

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Πετρελαίου, Ερτάν Φιντάν, δήλωσε ότι μετά την αύξηση του συναλλάγματος, η K-Pet και η Al-Pet σταματούν την πώληση καύσιμων επειδή χάνουν 1,30 TL/λίτρο στις πωλήσεις καυσίμων

 

Ο πρόεδρος του συνδέσμου βενζινοπωλών, Λεβέντ Τσιαγντάλ ανάφερε ότι μετά την τελευταία αύξηση στα καύσιμα, η συναλλαγματική ισοτιμία της ΤΛ μειώθηκε ξανά και οι προμηθευτές καυσίμων ζητούν νέα αύξηση στις τιμές πώλησης. Είναι αναγκαίο, πρόσθεσε, με την αύξηση που έχει το δολάριο.

 

Η τιμή πώλησης του γκαζιού των 11 κιλών, αναφέρεται επίσης, ξεκινά από 107 ΤΛ αλλά και πάλι οι δύο εταιρείες θεωρούν ότι «πωλούν στη ζημιά τους».

 

Υπάρχουν ανησυχίες ότι η έλλειψη βενζίνης θα επηρεάσει τις δημόσιες συγκοινωνίες, καθώς θα πρέπει να γίνουν ρυθμίσεις για την υποστήριξη του τομέα των δημόσιων μεταφορών και την πρόσβαση του σε καύσιμα.

 

Ο Γενικός Συντονιστής του Τουρκοκυπριακού Συνδέσμου Δημόσιων Μεταφορών, Μπεκίρ Ακαντέρε επισήμανε πως είναι κατά της αύξησης της τιμής των καυσίμων.

 

Οι συζητήσεις για το θέμα συνεχίζονται και το Τουρκοκυπριακού Yπουργείου Οικονομίας προσπαθεί να βρει λύση στο πρόβλημα.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *