Type to search

ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: έξωση στους παράνομους υπηκόους της ΕΕ.

Share
Σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης Κέβιν Φόστερ, οι μετανάστες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποτυγχάνουν να εγκαταλείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο εάν αρνήθηκαν την εγκατάσταση του καθεστώτος θα αφαιρεθούν.
Ο κ. Κέβιν Φόστερ προειδοποίησε ότι οι υπήκοοι της ΕΕ που επιχειρούν να παραμείνουν παράνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να φύγουν.
Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica είπε: «Οι υπήκοοι της ΕΕ στους οποίους έχουν αρνηθεί το καθεστώς και παραμένουν στη χώρα, θα βρίσκονται παράνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο.
«Αναμένουμε ότι οι άνθρωποι θα εγκαταλείψουν τη χώρα οικειοθελώς».
Εάν αυτό δεν συμβεί, είπε ότι οι αξιωματούχοι μετανάστευσης “θα επιδιώξουν να επιβάλουν την αναχώρησή τους”.
Ο κ.Κέβιν Φόστερ πρόσθεσε ότι το σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου έχει «εγγυήσεις» για όσους παρέλειψαν την προθεσμία υποβολής αιτήματος για άγαλμα, χωρίς δική τους υπαιτιότητα.
Σχολίασε: «Όσοι έχουν εύλογους λόγους για να χάσουν την προθεσμία (να υποβάλουν αίτηση παραμονής στη Βρετανία) εξακολουθούν να μπορούν να υποβάλουν αίτηση.
“Έχουμε ενσωματωμένες εγγυήσεις για την προστασία όσων δεν έχουν υποβάλει ακόμη αίτηση, αλλά που μπορεί να εξακολουθούν να πληρούν τις προϋποθέσεις, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι θα μπορούν να αποκτήσουν το καθεστώς που τους αξίζει.”
Η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει ότι θα διατίθενται περισσότερες βίζες εργασίας για οδηγούς φορτηγών, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο ισχυρίζεται ότι έχει έλλειψη περίπου 90.000.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *