Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σέρχιο Ράμος: Το αντίο του Βασιλιά στην Βασίλισσα

Share

Ό Σέρχιο Ράμος είπε το αντίο στην αγαπημένη του Ρεάλ Μαδρίτης μετά από 16 χρόνια, στα οποία έδωσε πολλά και πήρε πίσω πολλά περισσότερα.  

Ό Σέρχιο Ράμος Γκαρθία αποτελεί παρελθόν από την Ρεάλ Μαδρίτης μετά από 16 χρόνια εννέα μήνες και 16 ημέρες σύνολο 5.770 ημέρες στις οποίες έδωσε τα πάντα με την λευκή φανέλα έδωσε τα πάντα και εισέπραξε πίσω αξέχαστες στιγμές δοξάστηκε, και κατέκτησε αμέτρητους τίτλους τους οποίους με το ζόρι χώρισε στο βίντεο κολάζ κατά την διάρκεια της αποχαιρετηστήριας συνέντευξης τύπου.  

22 τίτλοι, 671 παιχνίδια 101 γκολ, και αξέχαστες συγκινήσεις για ένα αγόρι από την Ανδαλουσία το όποιο πέρασε για πρώτη φορά το κατώφλι του Σαντιάγκο Μπερναμπέου το ζεστό πρωινό της 31η Αυγούστου του 2005, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης τον αποκτούσε από την Σεβίλλη την τελευταία ημέρα των μεταγραφών. Εκείνη η μέρα ήταν η αφετηρία των όσων σπουδαίων  ακολουθήσαν μέχρι και σήμερα και τον κατατάσσουν ως έναν από τους πιο σπουδαίος ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την λευκή μπλούζα με το στέμμα. 

Τα ματωμένα χείλη του μεγάλου του αδερφού 

Μια ιστορία που έρχεται από την παιδική ηλικία του Σέρχιο Ράμος, είναι χαρακτηριστική της ιδιοσυγκρασίας του αλλά και την θέληση του να πετύχει κάνοντας με έναν ξεχωριστό και όπως θα καταλάβατε στις παρακάτω γραμμές σκληρό τρόπο.  

Όταν ήταν 15 ετών, αντιμετώπισε σε έναν αγώνα τον μεγαλύτερο αδελφό του Ρενέ, ο οποίος έπαιζε επιθετικός. Εκείνος του έκανε πλάκα, αλλά ο Σέρχιο του το ξέκοψε: «Πρόσεχε, αυτό το παιχνίδι είναι σοβαρό». 

Σε μια φάση, οι δύο πήδηξαν για να διεκδικήσουν την μπάλα, μετά από βολέ του τερματοφύλακα. Ο Σέρχιο, άθελά του (;),έδωσε μια αγκωνιά στο πρόσωπο του αδελφού του και τα χείλη του Ρενέ γέμισαν αίμα. Δέκα λεπτά αργότερα, ο προπονητής του μεγάλου των Ράμος τον έκανε αλλαγή και, μάλιστα, τον κατσάδιασε: «Καλά, δεν ντρέπεσαι να σε βάζει κάτω ο 15χρονος αδελφός σου;».  

Αυτός ήταν και παραμένει ο Σέρχιο Ράμος ένας αμυντικός που θα θυσίαζε τα πάντα για την νίκη, ακόμη και αν απέναντι του ήταν το ίδιο του το αίμα ο αδερφός του. 

 Τα λόγια του Πέρεθ που δεν έγιναν πράξη ποτέ  

Ή ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης βρισκόταν στο αεροπλάνο και ταξίδευε προς το Κίεβο για να κατακτήσει το τρίτο και μυθικό διαδοχικό Τσάμπιονς Λιγκ, απέναντι στην Λίβερπουλ τον Μαϊό του 2018.  

Μέσα στην πολυκοσμία ο Φλορεντίνο Πέρεθ φώναξε τον Σέρχιο Ράμος κοντά του ώστε να του μιλήσει: «Θα μείνεις για πάντα μαζί μας, να το θυμάσαι αυτό. Και σύντομα θα μιλήσουμε για το συμβόλαιό σου», ήταν τα λόγια του ισχυρού άνδρα της Ρεάλ, προς τον αρχηγό της λίγες μέρες πριν αυτός σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά. 

Και όμως δεν παρέμεινε εκεί καθώς μετά και την κατάκτηση του τροπαίου ο Φλορεντίνο Πέρεθ ο οποίος έπλεε σε   πελάγη ευτυχίας, κατέβηκε στα αποδυτήρια ώστε να δώσει συγχαρητήρια στους παίκτες του. Και τότε ήταν η δεύτερη φορά που ο διοικητικός ηγέτης της Ρεάλ έπιασε τον Σέρχιο Ράμος: «Σκέψου καλά τι θες, γιατί τα έχω όλα έτοιμα. Απλά θα σε βάλω να υπογράψεις. Όπως σου είπα, για πάντα μαζί».  Από εκείνη την ημέρα έχουν περάσει τρία χρόνια, και με τον κορονοϊό να εισβάλλει στις ζωές μας, ο Σέρχιο Ράμος δεν υπέγραψε ποτέ με τα λόγια του Φλορεντίνο Πέρεθ να μένουν ανεκπλήρωτα.  

Ένας κορυφαίος αμυντικός με ψυχή φορ  

Παρότι μιλάμε για έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς στην ιστορία, η σχέση του Σέρχιο Ράμος με τα δίχτυα είναι κάτι παραπάνω από συχνή με τα 101 γκολ στην καριέρα του ως τώρα να αποτελούν ασύλληπτο αριθμό για κεντρικό αμυντικό.  

Φυσικά από όλα αυτά τέρματα ξεχωρίζει αυτό στον τελικό του 2014 κόντρα στην συμπολίτισσα Ατλέτικο όταν το δικό του κεφάλι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έστειλε το ματς στην παράσταση για να ολοκληρώσουν οι συμπαίκτες του την ανατροπή(4-1), για την Βασίλισσα και να κατακτήσει το δέκατο Champions league, και πρώτο μετά από δώδεκα χρόνια.  

Το 2016, πάλι με την Ατλέτικο, άνοιξε το σκορ στον δρόμο προς ακόμη μια επικράτηση επί της μισητής αντιπάλου, και ταυτόχρονα την κατάκτηση του πρώτου από τα τρία διαδοχικά(2016,2017,2018) Τσάμπιονς Λιγκ. 

Σίγουρα μιλάμε για έναν άνθρωπο ο οποίος έχει σημαδέψει και τα τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ που κατέκτησε ως παίκτης των Μαδριλένων, με τα γκολ του, με τον ίδιο να αποκαλύπτει πρόσφατα ότι στην πρώτη του θητεία του Κάρλο Αντσελότι του είχε υποσχεθεί ότι σε μερικά παιχνίδια θα τον έβαζε να αγωνιστεί ως επιθετικό όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε.  

 

Ό Σέρχιο Ράμος έζησε έντονες στιγμές, δοξάστηκε όσο λίγοι, ήταν από τους παίκτες που άλλαξαν την σύγχρονη ιστορία του μαδριλένικου συλλόγου. Μετά από 16 χρόνια ο Σεβιγιάνος αμυντικός αποτελεί παρελθόν από την Ρεάλ Μαδρίτης αφήνοντας ένα τεράστιο κενό όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και στα αποδυτήρια, και την καθημερινότητα της ομάδας.  

<<Περισσότερα από ένας αρχηγός, σε ευχαριστώ για όλα αδερφέ μου>> ήταν το  μήνυμα του Καρίμ Μπενζεμά στο Instagram, ο οποίος με την σειρά του όπως και υπόλοιποι παίκτες της Ρεάλ έσπευσαν να αποχαιρετήσουν τον Θρύλο της ομάδας.  

Ό Ράμος στο αντίο του λύγισε, δεν άντεξε  ξέσπασε σε κλάματα, έδωσε όμως υπόσχεση πως θα επιτρέψει σε λίγα χρόνια στην ομάδα που σημάδεψε την καριέρα του την αγαπημένη του ‘’Βασίλισσα’’… 

 

 

  

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *