Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

Αστέρας Τρίπολης: Οι ευκαιρίες στο “νέο αίμα”

Share

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει επενδύσει στο μέλλον του, δίνοντας την ευκαιρία σε παίκτες της Ακαδημίας του να αναδειχθούν μέσω της πρώτης ομάδας.

Η ομάδα του Αστέρα Τρίπολης βρίσκεται “ένα βήμα μπροστά” σε σχέση με την επικείμενη δημιουργία Ομάδων Β’ και την συμμετοχή τους στην Superleague 2, την οποία ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο της ενοποίησης Superleague 2 και Football League. Τα βήματα που έχουν κάνει οι “Αρκάδες” δίνοντας βήμα στα νέα ταλέντα να αναδειχθούν, προωθεί την εξέλιξη του ποδοσφαίρου. Η συμμετοχή ποδοσφαιριστών από την Ακαδημία στην πρώτη ομάδα δείχνει πως οι πρώτες εντυπώσεις είναι ιδιαίτερα θετικές για το εγχείρημα της ομάδας από την Τρίπολη Αρκαδίας.

Η ενοποίηση της Superleague 2 και Football League μαζί με την προσθήκη των ομάδων Β΄ της Superleague 1, φαίνεται πως είναι μία προσπάθεια εξέλιξης, όχι μόνο της ποδοσφαιρικής προσωπικότητας των παικτών αλλά και της βελτίωσης της αγωνιστικής κατάστασής τους. Η παραμονή τους στην ομάδα που έχουν ή τούς έχει επιλέξει, και η συμμετοχή τους στην ομάδα Β, θα είναι ένας μοχλός ανάπτυξης αμφότερων, καθώς οι δανεισμοί ποδοσφαιριστών θα ελαττωθούν και θα υπάρχει μία κλιμακωτή αντίδραση, σχετικά με τους ποδοσφαιριστές που πλαισιώνουν την Ακαδημία και την πρώτη ομάδα.

Ο Αστέρας, ωστόσο, έχει επενδύσει πρώιμα σε αυτό το μοντέλο, έχοντας δώσει την δυνατότητα σε πολλούς παίκτες της να συμμετάσχουν σε αγώνες της πρώτης ομάδας και να έχουν αναδειχθεί. Τσιφτσής, Κανελλόπουλος, Τζίμας είναι λίγα από τα ονόματα που οι “αρκάδες” έχουν εμπιστευθεί για καίριες θέσεις.  Για παράδειγμα, ο 21χρονος γκολκίπερ Αντώνης Τσιφτσής, αντικατέστησε τον τραυματία Παπαδόπουλο σε ματς απέναντι στον Ολυμπιακό (4-0 νίκησαν οι “ερυθρόλευκοι”) στις 6 Ιανουαρίου 2021. Με τα γάντια του βασικού έπαιξε σε 17 ματς και η απόδοσή του, τού εξασφάλισε επέκταση του συμβολαίου του έως το 2025.

Άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που “άρπαξαν”την ευκαιρία είναι, ο 20χρονος Γιάννης Χριστόπουλος που μάλιστα ξεχώρισε στα playoffs, ο Γιώργος Κανελλόπουλος ως “εξάρι” και με τη βοήθεια των Βαλιέντε και Ιγκλέσιας. Ο Παναγιώτης Τζίμας, ο οποίος συμμετείχε σε 16 ματς και ήταν αρκετά καθοριστικός σε πολλά εξ αυτών και ο 20χρονος Αλί Μπαμπά με 24 εμφανίσεις και ενεργή συμμετοχή στα κρίσιμα παιχνίδια.

Επιμέλεια: Σοφία Τζιούβελη

 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *