Type to search

Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ιωάννα Δίελα: “Μέσα στη Λεωφόρο παίχτηκε ο τελικός για εμάς!”

Share

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει από χθες ολόκληρο το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού-και όχι μόνο- μετά την σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού(74-66) μέσα στο ΣΕΦ, η οποία χάρισε το πρωτάθλημα στις γυναίκες της Ελένης Καπογιάννη. Αυτό ήταν το πέμπτο πρωτάθλημα Ελλάδας για την ομάδα του “τριφυλλιού” και το πρώτο μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια.

Η Ιωάννα Δίελα, η οποία από το καλοκαίρι του 2019 διανύει την δεύτερη θητεία της με τη φανέλα του Παναθηναϊκού (2012-2017 η πρώτη), ανήκει μαζί με την Φαίη Κωτούλα στο κλειστό γκρουπ παικτριών που έχουν πανηγυρίσει ξανά πρωτάθλημα με τις “πράσινες”. Ήταν τη σεζόν 2012-2013, όταν ο Παναθηναϊκός με την Γιασεμί Σαμαντούρα στον πάγκο, είχε “σκουπίσει” τον Αθηναϊκό με 3-0 στους τελικούς.

Η 31χρονη αθλήτρια του Παναθηναϊκού μίλησε στο sportreview και τον Ιπποκράτη Φινδάνη για τα συναισθήματά της μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και το σημείο κλειδί στην σειρά των τελικών, που κατά την ίδια, έγειρε τη πλάστιγγα υπέρ του “τριφυλλιού”.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

Για τα συναισθήματά της μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος: Μετά από μια δύσκολη χρονιά αλλά και απαιτητική σειρά αγώνων στους τελικούς, τα συναισθήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι λύτρωσης, χαράς και υπερηφάνειας.

Για τη δυσκολία να ανατραπεί το 2-1, ειδικά όταν στο τέταρτο παιχνίδι βρεθήκατε ακόμα και στο -18: Πιστεύω ότι η νίκη στο παιχνίδι του Σαββάτου στο γήπεδό μας ήταν κομβικής σημασίας. Όταν τελείωσε το πρώτο ημίχρονο και πήγαμε στα αποδυτήρια, πατήσαμε restart. Όλοι θέλαμε την νίκη και ξέραμε ότι μπορούσαμε να την πάρουμε. Στο δεύτερο μέρος βγήκαμε άλλη ομάδα. Μέσα στην Λεωφόρο παίχτηκε ο τελικός για εμάς! Στο ΣΕΦ απλά είπαμε να απολαύσουμε και να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι.

Για τις διαφορές της τωρινής ομάδας με αυτήν που είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα του 2013: Δεν υπάρχει καμία διαφορά και οι δύο ομάδες ήταν εξαιρετικές. Η μόνη διαφορά είναι ότι τότε ήμουν 23 και τώρα 31(γελάει).

Για το κλίμα μέσα στην ομάδα: Το κλίμα είναι εξαιρετικό και αυτός είναι ένας από τους λόγους που καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι εδώ και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη που ανήκω στην οικογένεια του Παναθηναϊκού και έχω κατακτήσει δύο τρόπαια.

Επιμέλεια: Ιπποκράτης Φινδάνης

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *