Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Σοφία Αλμιρόν σε SportReview: ” Το γυναικείο ποδόσφαιρο αναπτύσσεται πολύ γρήγορα – Άξιοι θαυμασμού Καρντόσο και Βαλντές ”

Share

Ταξιδεύοντας στη Παραγουάη, μπορείς να συναντήσεις πολλά κορίτσια να παίζουν στις αλάνες, στα πάρκα και στα γήπεδα ποδοσφαίρου… Πολλά ταλέντα γεννιούνται, κατατάσσοντας την χώρα της Λατινικής Αμερικής ως μία από τις πιο αναπτυσσόμενες χώρες στο γυναικείο ποδόσφαιρο.

Ωστόσο η περίπτωση που ξεχωρίζει, είναι εκείνη της Sofia Almiron. Μία δυνατή, βραχύσωμη και μυαλωμένη αμυντικός που πάντα θέλεις στην ομάδα σου. Από πολλούς έχει χαρακτηριστεί ως ένας γυναικείος Ντε Λίχτ, ενώ στα δεκαεπτά της χρόνια, είναι αρχηγός της εθνικής ομάδας κορασίδων (u17) και μέλος της εθνική ομάδας u20, η οποία αποτελεί προπομπό της ”μεγάλης ”.

Η Αλμιρόν  μίλησε στο Sportreview.gr και στον Δημήτρη Ανδρουτσόπουλο, εκφράζοντας τις σκέψεις της για το γυναικείο ποδόσφαιρο στη Παραγουάη αλλά… και μία γνώμη για τους πρώην ερυθρόλευκους Όσκαρ Καρντόσο και Νέλσον Βαλντές.

Αναλυτικά η μίνι συνέντευξη εδώ:

 

Πώς ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο;

Από τότε που ήμουν μικρό παιδί ήμουν στα γήπεδα, και αυτό ήταν πάντα ένα χόμπι για μένα!

Άρχισα να παίζω στο MRA Club από την ηλικία των 9, και μετά στα 11 πήγα στο Libertad Limpeño Club όπου είμαι ακόμα σήμερα.

Πως είναι η ποδοσφαιρική κατάσταση στη χώρα;

Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο θετική κάθε μέρα, πριν από κάτι μέρες, η σταδιακή επαγγελματικοποίηση του γυναικείου ποδοσφαίρου εγκρίθηκε , και να σκεφτούμε ότι πριν από κάποιους μήνες ήταν ένα όνειρο! Το γυναικείο ποδόσφαιρο αναπτύσσεται πολύ γρήγορα.

Νομίζω ότι είναι ένα σημαντικό βήμα για τη θυσία που κάθε παίκτρια  κάνει μέρα με τη μέρα.

Ποιοι παίκτες έχεις ως είδωλα ή είχες στην παιδική σου ηλικία;

Από άντρες θαύμαζα τον Γκουστάβο Γκόμεζ, ενώ από γυναίκες τις Μάρτα και Ρενάρ.

Ο Όσκαρ Κάρντοσο και ο Νέλσον Βάλντες έχουν αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ποια είναι η γνώμη σου για αυτούς τους 2 συμπατριώτες σου;

Ο θαυμασμός μου για αυτούς είναι μεγάλος.

Οι Παραγουανοί που έδωσαν τα πάντα για τις ομάδες τους.

Εξαιρετικοί παίκτες και άνθρωποι, άξιοι θαυμασμού.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *