Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Το κυνήγι για το χρυσό παπούτσι στην Πρέμιερ Λιγκ

Share

Η μάχη για το βραβείο του πρώτου σκόρερ στην Αγγλία κορυφώνεται καθώς απέμεινε μία αγωνιστική, αυτήν την στιγμή ο Σαλάχ με τον Κέιν βρίσκονται μαζί στην κορυφή με 22 γκολ αντίστοιχα.

Η Τόττεναμ την τελευταία αγωνιστική θα ταξιδέψει στο King Power Stadium όπου και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι το τελευταίο παιχνίδι του Kane με την φανέλα των «Spurs», ο Άγγλος επιθετικός όπως δήλωσε και ο ίδιος θέλει να αγωνίζεται στο Champions League την επόμενη χρονιά και μετά από 8 ολόκληρα χρόνια φαίνεται πως θα αποχωρήσει από τον σύλλογο. Αυτό του δίνει και ένα μεγαλύτερο κίνητρο ώστε να φύγει από την ομάδα με το βραβείο του πρώτου σκόρερ, το οποίο είχε κατακτήσει τελευταία φορά την σεζόν 2016-2017 πετυχαίνοντας 29 τέρματα. Συνολικά έχει δύο golden boots καθώς είχε κατορθώσει να το πάρει και την αμέσως προηγούμενη χρονιά το 2015-2016 σημειώνοντας εκείνη την χρονιά 25 γκολ.

Από την άλλη μεριά ο Αιγύπτιος παίζει με την Κρίσταλ Πάλας εντός έδρας, σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει την είσοδο στο Champions League για την Λίβερπουλ, καθώς αν νικήσει εξασφαλίζει το εισιτήριο ενώ αν ηττηθεί ή έρθει ισοπαλία θα περιμένει τι θα γίνει στο άλλο παιχνίδι μεταξύ της Λέστερ και της Τόττεναμ. Ο Σαλάχ όπως έχει δηλώσει προτιμάει η ομάδα του να πετυχαίνει τους στόχους της και βάζει σε δεύτερη μοίρα τα ατομικά ρεκόρ, παρόλα αυτά έχει την ευκαιρία να στεφθεί με το βραβείο του πρώτου σκόρερ για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Μάλιστα την πρώτη χρονιά του στο Νησί πέτυχε 32 γκόλ και έσπασε όλα τα ρεκόρ για την Λίβερπουλ, ως ο παίχτης με τα περισσότερα γκόλ σε μία σεζόν για την Λίβερπουλ στην εποχή της Premier League και αμέσως μετά ακολουθούσε ο Σουάρεζ με 31. Την επόμενη χρονιά το 2018-2019 το κατέκτησε εκ νέου αυτή την φορά όμως το μοιράστηκε με τον Aubameyang και τον Mane καθώς είχαν σημειώσει και οι τρείς από 22 τέρματα, ίσως συμβεί και φέτος αυτό αν κανένας εκ των Kane και Salah δεν σκοράρουν στο τελευταίο τους παιχνίδι.

Αναμένουμε μεγάλη μάχη την τελευταία αγωνιστική τόσο για την τετράδα του Champions League όσο και για την μάχη των δύο σουπερστάρ, οι οποίοι θα δώσουν μία προσωπική μονομαχία για να κατακτήσουν το τρίτο τους Golden Boot.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *