Type to search

Κεντρική ΤΕΝΝΙΣ

Ο Τζόκοβιτς απέκλεισε τον Τσιτσιπά στη ματσάρα της Ρώμης

Share

Στο παιχνίδι που ξεκίνησε χθες το…απόγευμα και ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι, ο Τζόκοβιτς ήταν ο θριαμβευτής, αφού επικράτησε του Στέφανου Τσιτσιπά με ανατροπή και 2-1 σετ (6-4, 5-7, 5-7).

Η επιστροφή στο κόρτ

Τσιτσιπάς και Τζόκοβιτς θα βρισκόταν ξανά, για να λύσουν τις χθεσινές διαφορές που άφησαν στη μέση, λόγω βροχής, με τον Έλληνα να προηγείται με σετ και μπρέικ (6-4, 2-1).

Τα πρώτα σέρβις γκέιμ και των δύο κύλησαν αναίμακτα με το σκορ να φτάνει στο 4-3, χωρίς να υπάρχει υποψία για μπρέικ. Δύο λάθη του Τσιτσιπά με το μπάκχαντ έδωσαν την ευκαιρία στον Τζόκοβιτς να πιέσει για μπρέικ από τη θέση του 0-40. Τα μεγάλα σερβίς έσβησαν τις 4 αρχικές ευκαιρίες του Σέρβου, όμως η 5η ήταν και η φαρμακερή για ένα γκέιμ μαραθώνιο που οδήγησε στο 4-4.

Ο Τσιτσιπάς με αρκετό βάθος στα χτυπήματά του πίεσε στο αμέσως επόμενο γκέιμ τον Νόλε, αλλά ο Σέρβος επιβίωσε, σώζοντας 3 μπρέικ πόιντ. Εν τέλει στο 12ο γκέιμ του σετ, η πίεση των επιστροφών του Τζόκοβιτς, λύγισε τον Τσιτσιπά, παρά τα 3 σετ πόιντ που είχε σώσει. Με το 7-5 έστειλε το σετ στο τάιμπρεικ.

Το…καρμπόν φινάλε

Στο ξεκίνημα του 3ου σετ ο Τσιτσιπάς μετά από ένα απαιτητικό ράλι έσπασε το σερβίς του Τζόκοβιτς για το 2-1. Είχε τις ευκαιρίες για ένα ακόμα μπρέικ, αλλά ο Νόλε άντεξε σε ένα γκέιμ διάρκειας 12 λεπτών, για να πάρει πίσω το μπρέικ στο αμέσως επόμενο εκμεταλλευόμενος το κενό απόδοσης στο σερβίς του Στέφανου.

Το ίδιο σκηνικό και όταν ο Τσιτσιπάς έσπασε το σερβίς του Νόλε στο 5-4, με τον Σέρβο να αντεπιτίθεται παίρνοντας άμεσα πίσω το μπρέικ. Ο καθένας είχε τις ευκαιρίες του στο τελευταίο μέρος του παιχνιδιού με τον Νόλε να ξανασπάει το σερβίς του Τσιτσιπά στο ίδιο σημείο με το δεύτερο σετ και με το 7-5 να ολοκληρώνει τη σπουδαία του ανατροπή.

Χαρακτηριστικό της αναμέτρησης τα 5/14 μπρέικ πόιντ που είχε ο Τσιτσιπάς και τα 6/23 του Τζόκοβιτς, δείχοντας την ικανότητα και των δύο να ασκήσουν πίεση στον αντίπαλο, χαρίζοντάς μας ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της σεζόν.

Ο Νόλε περιμένει στα ημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού Σονέγκο-Ρούμπλεφ

Επιμέλεια: Δημήτρης Οικονόμου

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *