Type to search

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ο Λεμπρόν κατηγορείται από γερουσιαστή των ΗΠΑ για προώθηση βίας

Share

Ο γερουσιαστής Τζον Κένεντι κατηγορεί τον Λεμπρόν Τζέιμς στεκόμενος σε ένα ατυχές tweet του τελευταίου από τις 22 Απριλίου.

Έπειτα από ακόμα ένα περιστατικό όπου αστυνομικός στερεί την ζωή σε μια ανθρώπινη ψυχή, πόσο μάλλον ανήλικη, στις ΗΠΑ, ο Λεμπρόν είχε προβεί στην ανάρτηση ενός tweet με τον αστυνομικό και την φράση, «είσαι ο επόμενος», το οποίο γρήγορα μετάνιωσε και κατέβασε.

«Κουράστηκα να βλέπω μαύρους ανθρώπους να σκοτώνονται από την αστυνομία. Κατέβασα το tweet γιατί χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργηθεί κι άλλο μίσος. Δεν έχει να κάνει με έναν αστυνομικό. Είναι ένα σύστημα και πάντα χρησιμοποιούν τα λόγια μας, για να χρησιμοποιήσουν κι άλλο ρατσισμό.

Θέλω ευθύνη. Ο θυμός δεν κάνει καλό και αυτό πάει και σε εμένα. Πρέπει να μαζεύουμε τα δεδομένα και να ενημερωνόμαστε. Ο θυμός μου είναι ακόμα εδώ γι’ αυτό που συνέβη στο μικρό αυτό κορίτσι. Η σκέψη μου στην οικογένεια της και ελπίζω η δικαιοσύνη να αναλάβει».

Πάνω σε αυτό το περιστατικό στάθηκε μερικές εβδομάδες αργότερα ο γερουσιαστής Τζον Κένεντι σε μια ακρόαση για την ενδοοικογενειακή βία και τον εξτρεμισμό, κατηγορώντας τον “βασιλιά” για ρητορική μίσους και καλώντας τον να ξεκαθαρίσει δημόσια την στάση του πάνω στο ζήτημα και τον ντόρο που προκάλεσε.

Ηλίας Λιακόπουλος

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *