Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπουράκ Γιλμάζ: Η Τουρκική μηχανή των γκολ

Share

Η Ηλικία των τριάντα πέντε ετών είναι “ταμπού ” στο ποδόσφαιρο, τουλάχιστον στον Ευρωπαίο θεατή. Οι ποδοσφαιριστές σε αυτή την ηλικία θεωρούνται τελειωμένοι και ότι “παίζουν μόνο για να κολλήσουν τα τελευταία ένσημα “. Ωστόσο υπάρχουν τρανά παραδείγματα που διαψεύδουν όλη αυτή την θεωρία, ποδοσφαιριστών που αποδεικνύουν πως η ηλικία είναι ένα νούμερο. Ένα τέτοιο είναι και εκείνο του Μπουράκ Γιλμάζ..

Ο Τούρκος επιθετικός της Λιλ, ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής, της μεγάλης ανατροπής της ομάδας του μέσα στη Λυών, η οποία μπορεί να την οδηγεί προς τον τίτλο.

Ο 35χρονος σημείωσε το γκολ-έναυσμα της αντεπίθεσης των “Λιλουά” στο 45′ και το νικητήριο γκολ στο τέλος. Φέτος μετράει 12 γκολ σε 24 συμμετοχές παραμένοντας ένας από τους πιο σταθερούς και τίμιους επιθετικούς στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Τον Γιλμάζ τον μάθαμε κυρίως από την εξαιρετική του παρουσία στην Γαλατασαράι, ειδικά την σεζόν που η “Τσιμπόμ” έφτασε έως τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η φυγή του για την Κίνα το 2016, θεωρήθηκε από πολλούς ως η Δύση της ποδοσφαιρικής του καριέρας, τουλάχιστον σε υψηλό επίπεδο. Ωστόσο ένα χρόνο μετά επέστρεψε στην πατρίδα του, που συνέχισε να ματώνει τα δίχτυα αντιπάλων, με τις φανέλες των Τρανζομπσπόρ και Μπεσίκτας.

Το καλοκαίρι ήρθε η πρώτη του μεταγραφή, σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα – εκτός Τουρκίας – . Η επιλογή του αξιολογήθηκε λάθος στην αρχή αφού η ηλικία του και η τελευταία του μέτρια σεζόν λειτουργούσαν ως αποτρεπτικοί παράγοντες για την χρησιμοποίηση του.

Αλλά ο Γιλμάζ δείχνει φέτος πως… την τέχνη του σκοραρίσμαρος δεν την έχει ξεχάσει, ενώ σκοράρει πολύ συχνά και κρίσιμα γκολ.

Ο Τούρκος με λίγα λόγια καταφέρνει πράγματα που δύσκολα θα περίμενε κανείς. Όμως το κυριότερο που αποδεικνύει είναι πως… η ηλικία είναι τελικά ένας αριθμός, ο οποίος θα σε εκφράσει μόνο αν το αφήσεις.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *