Type to search

Κεντρική ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Στο Hall of Fame ο Γιαννιώτης!

Share

Ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης θα μπει στο Hall of Fame της μαραθώνιας κολύμβησης την 1η Μαΐου. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, λόγω των ειδικών συνθηκών του κορωνοϊού.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης της μαραθώνιας κολύμβησης, Σπύρος Γιαννιώτης, θα εισέλθει στο Hall of Fame, την 1η Μαΐου. Ο Γιαννιώτης διατελεί μέλος της International Marathon Swimming Hall of Fame από τον Οκτώβριο του 2019, και η ένταξη του στο Hall of Fame είναι μία ακόμη διάκριση για τον ίδιο αλλά και για την Ελλάδα.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί τελικά διαδικτυακά την Πρωτομαγιά, ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένη για τις 2 Μαΐου στη Νέα Υόρκη. Ο κορωνοϊός όμως, δεν επιτρέπει την δια ζώσης διεξαγωγή της τιμητικής τελετής.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης, έχει κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, στον τελικό των 10 χιλιομέτρων ανοικτής θαλάσσης με χρόνο 1:52:59.8, πίσω από τον “χρυσό” Φέρι Βέερτμαν, επειδή ακούμπησε δεύτερος με το χέρι την οριζόντια επιφάνεια αφής στον τερματισμό, όπως διαπιστώθηκε από τους κριτές.

Μετά τον Τζέισον Ζιργκάνος το 1971, ο Γιαννιώτης γίνεται ο δεύτερος Έλληνας κολυμβητής που λαμβάνει μία τέτοια τιμητική διάκριση. Στην εν λόγω τελετή θα συμμετάσχει και ο συναθλητής του Γιαννιώτη, Τόμας Λούρτζ, δις Ολυμπιονίκης και επτάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 10 χιλιόμετρα ανοικτής θάλασσας.

Επιμέλεια: Σοφία Τζιούβελη

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *