Type to search

ΤΕΝΝΙΣ

ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Share

Ασταμάτητος Στέφανος Τσιτσιπάς, νίκησε τον Αυστραλό Άλεξ Ντε Μινόρ με σκορ 2-0 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Barcelona Open, συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις και τις σερί νίκες του.

Μία ώρα και 24 λεπτά χρειάστηκε ο Τσιτσιπάς για να περάσει το εμπόδιο του Ντε Μινόρ στο Pista Rafa Nadal με 7-5 και 6-3. Μπορεί το μπρέικ να άργησε να έρθει για τον Έλληνα πρωταθλητή, παρ’όλα επετεύχθη  σε κομβικό σημείο, αφού στο 6-5 κατάφερε να το πραγματοποιήσει  και να κλείσει το 1ο σετ με τον καλύτερο τρόπο(7-5).

Ο Αυστραλός και Νο 25 της παγκόσμιας κατάταξης, αντέδρασε στην αρχή του 2ου σετ κάνοντας γρήγορο μπρέικ στο πρώτο σερβίς του Στέφανου. Η χαρά του δεν κράτησε όμως για πολύ. Ο Τσιτσιπάς απάντησε απευθείας, σβήνοντας το μπρέικ του Ντε Μινόρ και ισοφαρίζοντας σε 2-2 games. Με το σκορ να βρίσκεται στο 4-3, ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να κάνει νέο μπρέικ και να κλείσει το παιχνίδι με το σερβίς του, κάνοντας το 6-3.

Αυτή ήταν η 24η νίκη για τον Στέφανο σε 29 αγώνες για φέτος, η 7η στην σειρά νίκη και το 13ο σερί νικηφόρο σετ. Αξιοσημείωτο είναι πως στα τελευταία 7 τουρνουά έχει φτάσει τουλάχιστον στα προημιτελικά κάθε διοργάνωσης.

Στην φάση των «8» και συγκεκριμένα την Παρασκευή, ο 22χρονος θα αντιμετωπίσει τον Καναδό Φελίξ Οζέ Αλιασίμ που στις συνολικές μεταξύ τους αναμετρήσεις υπερτερεί του Τσιτσιπά κατά μία νίκη (3-2).

 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *