Type to search

EUROPEAN SUPER LEAGUE ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Μουρίνιο: Άλλα 17 εκατομμύρια από αποζημιώσεις στις τσέπες του

Share

Σε “συλλέκτη αποζημιώσεων” έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια ο Ζοζέ Μουρίνιο, με τον Πορτογάλο τεχνικό να εισπράττει άλλα 17 εκατομμύρια ευρώ μετά την απόλυσή του από την Τότεναμ.

Η απόλυση του Ζοζέ Μουρίνιο από τον πάγκο της Τότεναμ το μεσημέρι της Δευτέρας θα μετατρέψει τον έμπειρο τεχνικό κατά 17 εκατομμύρια ευρώ πλουσιότερο. “Παλιά του τέχνη κόσκινο” θα έλεγε κανείς για τον ίδιο, ο οποίος την τελευταία 15ετια έχει δημιουργήσει έναν πλούτο μόνο από τις αποζημιώσεις που εισπράττει με τις συνεχόμενες απολύσεις του από τους πάγκους των ομάδων που προπονεί.

Η αρχή έγινε το 2007 με τον “Special One” να εισπράττει 18 εκατομμύρια λίρες όταν ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς τον απομάκρυνε από τον πάγκο της Τσέλσι σε μια απογοητευτική τρίτη σεζόν, έπειτα από δυο διαδοχικά πρωταθλήματα. Σχεδόν 10 χρόνια αργότερα και εν έτη 2015, η ιστορία επαναλήφθηκε με τους ίδιους πρωταγωνιστές και τον Ρώσσο επιχειρηματία να παραχωρεί αυτή τη φορά αποζημίωση 9.5 εκατ. λίρες στον Ζοζέ Μουρίνιο παρά την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ την ακριβώς προηγούμενη σεζόν. Σειρά της να χρυσώσει τον Πορτογάλο ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όταν το 2019 και έπειτα από μια τριετία χωρίς την επιθυμητή επανένταξη της ομάδας στις επιτυχίες, τον απέλυσε προσφέροντας ακόμα 15 εκατομμύρια λίρες στην συλλογή του.

Προσθέτοντας και τα 17 εκατομμύρια που θα λάβει από τα “Σπιρούνια” υπολογίζει κανείς πως ο Ζοζέ Μουρίνιο έχει εισπράξει μόνο από αποζημιώσεις τα τελευταία 15 χρόνια, σχεδόν 57.000.000 λίρες.

Όχι και άσχημα.

Υπενθυμίζουμε πως ο Πορτογάλος τεχνικός απομακρύνθηκε από τον πάγκο της Τότεναμ το μεσημέρι της Δευτέρας με βάση την κακή φόρμα και το απογοητευτικό στυλ παιχνιδιού του συλλόγου τους τελευταίους μήνες, όμως μια άλλη φήμη θέλει τον Μουρίνιο να αρνείται να κατεβάσει τους παίκτες του στην προπόνηση έπειτα από τις εξελίξεις γύρω από την ίδρυση της “Ευρωπαϊκής Σουπερλιγκ”, κάτι που εξόργισε τους ιδιοκτήτες της ομάδας. 

Ηλίας Λιακόπουλος

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *