Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Τσέφεριν: «Οι παίκτες της Super League δεν θα συμμετέχουν σε Παγκόσμιο Κύπελλο και Euro»

Share

Σκληρός στις δηλώσεις του ήταν ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, ξεκαθαρίζοντας τα δεδομένα αναφορικά με το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι των διεθνών διοργανώσεων, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη… φωτιά που κατακαίει αυτή τη στιγμή το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Το μεγαλύτερο εμφύλιο της ιστορίας του ζει το ποδόσφαιρο τις τελευταίες ώρες, μετά και την ανακοίνωση για την ίδρυση της ευρωπαϊκής Super League, η οποία ήρθε να ταράξει τα νερά. Ήδη πολλές ομοσπονδίες έχουν ταχθεί αντίθετα με την εξέλιξη αυτή, ενώ και η UEFA με την ανακοίνωση της ξεκαθάρισε το πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί.

Θέση για όλες τις εξελίξεις πήρε και ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, ο οποίος στις δηλώσεις του τόνισε πως οι παίκτες των ομάδων που θα συμμετάσχουν στην ευρωπαϊκή Super League, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά και το Euro.

Χαρακτηριστικά δήλωσε:

«Οι παίκτες που θα παίξουν στη Super League δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο και στο Euro. Δεν θα έχουν δικαίωμα να παίξουν με τις εθνικές τους ομάδες», είπε ο Σλοβένος πρόεδρος της UEFA και συμπλήρωσε:

«Η Super League είναι μια απαίσια πρόταση, οι λίγες συμμετέχουσες ομάδες τροφοδοτούνται από απληστία. Η Super League είναι απλά ένα θέμα χρημάτων, τη στιγμή που η UEFA επανεπενδύει το 90% των κερδών της στο ποδόσφαιρο. Η Super League υποτιμά και προσβάλει όλους όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο, και δεν θα τους αφήσουμε να μας το στερήσουν».

Μάλιστα, εντύπωση προκαλούν οι δηλώσεις του προέδρου της διοργανώτριας αρχής, όσον αφορά τον ιδιοκτήτη της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, τον οποίο και χαρακτήρισε ως “φίδι”.

Χαρακτηριστικά δήλωσε:

«Δεν έχω δει ποτέ έναν άνθρωπο να ψεύδεται τόσες πολλές φορές και με συνέπεια, όσο το έκανε ο Αντρέα Ανιέλι. Μίλησα μαζί του το Σάββατο το βράδυ και έλεγε ότι όλα όσα ακούγονται είναι ψέματα. Είναι απίστευτο. Η απληστία επιτρέπει όλες τις ανθρώπινες αξίες να εξασθενήσουν. Είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση από όλους. Δεν ξέραμε ότι είχαμε φίδια τόσο κοντά ματς, αλλά τώρα το ξέρουμε».

Επιμέλεια: Μάριος Μπούλης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *