Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

UEFA: Εγκρίθηκε το νέο format του Champions League

Share

“Σεισμούς” έχει προκαλέσει η εξέλιξη που λαμβάνει χώρα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, μετά και την ίδρυση της ευρωπαϊκής Super League, λίγες ώρες πριν προβεί σε ανακοινώσεις η UEFA για το νέο τρόπο διεξαγωγής του Champions League.

Η UEFA έκανε με τη σειρά της πραγματικότητα τις εξαγγελίες για ανακοίνωση του νέου format σήμερα (19/04), με την εκτελεστική επιτροπή της διοργανώτριας αρχής να συνεδριάζει και να εγκρίνει την αναδόμηση της κορυφαίας τη τάξει διοργάνωσης, η οποία θα έχει 36 ομάδες από το καλοκαίρι του 2024 και έπειτα.

Το “παρών” στη σημερινή συνεδρίαση έδωσε και η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία διαχώρισε τη θέση της από τους υπόλοιπους μεγάλους συλλόγους.

Σύμφωνα με το νέο format, οι 36 ομάδες θα δίνουν από 10 αγώνες έκαστος απέναντι σε ισάριθμες διαφορετικές ομάδες, διαφορετικής δυναμικότητας, κάτι το οποίο θα καθορίζεται από το ετήσιο ranking της UEFA. Με το τέλος των 10 αγωνιστικών, θα δημιουργείται μία βαθμολογία, από την οποία οι κορυφαίες ομάδες θα προκρίνονται απευθείας στους νοκ άουτ αγώνες, ενώ οι υπόλοιπες θα αναμετρώνται μεταξύ τους σε ένα είδος playoffs.

Επιμέλεια: Μάριος Μπούλης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *