Type to search

ΤΕΝΝΙΣ

Western&Southern Open: Νίκη της Σάκκαρη επί Γουίλιαμς – “Νίκησα το είδωλό μου”

Share

Σημαντική νίκη πήρε η Μαρία Σάκκαρη με ανατροπή κόντρα στην Σερένα Γουίλιαμς, που την στέλνει στους «8» του Western & Southern Open.

Η 25χρονη Ελληνίδα μπορεί να έχασε το πρώτο σετ (7-5) από την Σερένα Γουίλιαμς, όμως έβαλε τα δυνατά της κι εν τέλει έκανε την ανατροπή νικώντας τα δύο επόμενα σετ (7-6 και 6-1).

Η Σάκκαρη ήταν δικαιολογημένα πολύ χαρούμενη για την νίκη της επί του νούμερο 9 της παγκόσμιας κατάταξης και δήλωσε: «Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. H Serena είναι πρότυπο για μένα και για πολλά άλλα κορίτσια. Αυτά που έχει πετύχει στο άθλημά μας είναι μοναδικά και νομίζω πως για πολλά χρόνια ακόμα δεν θα τα κάνει κανείς άλλος. Τη θαυμάζω πολύ».

«Θυμάμαι τον εαυτό μου μικρή να βλέπω τένις και θυμάμαι να βλέπω τη Σερένα. Αυτή είναι η εικόνα που έχω στο μυαλό μου. Το να τη νικάω μου δίνει αυτοπεποίθηση, μου δείχνει ότι ανήκω εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενη για τον τρόπο που χειρίστηκα την κατάσταση σήμερα. Προφανώς και είναι η GOAT. Και δεν το λέω μόνο εγώ. Το ότι την έχουμε ακόμα στο tour είναι εκπληκτικό. Είμαστε πολύ τυχεροί», πρόσθεσε.

Σχετικά με το χθεσινό ματς σχολίασε: «Ήξερα πριν έρθω στο τουρνουά ότι δεν θα έπαιζα καλό τένις. Και ξέρετε, δεν ένιωθα καλά. Για ένα σετ και μισό δεν αισθανόμουν τα χτυπήματά μου, παρότι μερικά ήταν καλά. Ήξερα ότι τα πράγματα θα ήταν άσχημα. Και είμαι περήφανη για τον εαυτό μου που τα κατάφερα στο ματς, χάρη στη νοοτροπία και το μαχητικό μου πνεύμα. Σίγουρα η κατάκτηση του δεύτερου σετ, αλλά και ο τρόπος που σέρβιρα στο πρώτο γκέιμ του τρίτου ήταν καθοριστικός για μένα, διότι μου έδωσε αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Και φυσικά το ότι επέστρεψα από το 1-4 του τάι μπρέικ».

Αντίπαλός της πλέον απόψε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, θα είναι η 29χρονη Βρετανή Τζοάνα Κόντα, νούμερο 15 στον κόσμο.

Επιμέλεια: Ξανθίππη Δασκαλάκη

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *