Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

European Super League: Οι 12 ομάδες αποχωρούν από ECA, οι παράγοντες από UEFA

Share

Οι εξελίξεις σχετικά με την European Super League έχουν φέρει αναστάτωση σε διοικητικό επίπεδο στο διεθνές ποδόσφαιρο. Η ECA (Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων) ετοιμάζεται να φαλιρίσει αφού ουσιαστικά θα μείνει ακέφαλη ενώ ταυτόχρονα η UEFA είναι έτοιμη να χάσει πολλούς σημαντικούς παράγοντες.

Η ECA, για την περίοδο 2020-21 246 μέλη – ομάδες και μεταξύ αυτών ήταν και ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ (ως τακτικά μέλη), ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Ατρόμητος αλλα και ο Αστέρας Τρίπολης ως ως συνδεδεμένα μέλη από τη χώρα μας. Στην ECA επίσης, πρόεδρος είναι ο Αντρέα Ανιέλι, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Γιουβέντους. Από την στιγμή όμως που η ιταλική ομάδα θέλει να αποσυρθεί για να λάβει μέρος στην δημιουργία της European Super League, στην ουσία η ECA πρόκειται να μείνει ακέφαλη… Μάλιστα η Ένωση Ποδοσφαιρικών Συλλόγων, έκανε την Κυριακή έκτακτη τηλεδιάσκεψη και ο Αντρέα Ανιέλι απουσίαζε.

Μαζί με την παραίτηση του Ανιέλι, θα ακολουθήσουν οι: Γιουβέντους Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Μίλαν, Ίντερ, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Άρσεναλ και Τότεναμ. Ο Ανιέλι ωστόσο κατήχε και μια θέση στην Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, την οποία αναμένεται να αφήσει έπειτα από όλα αυτά. Την σκυτάλη της αποχώρησης θα παραλάβει και ο Εντ Γούντγουορντ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος ανήκει στο διοικητικό συμβούλιο της ECA και έλαβε μέρος κι αυτός στις διαπραγματεύσεις των συλλόγων με την UEFA για το ανανεωμένο Champions League.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστές οι παραιτήσεις όλων αυτών των παραγόντων.

Ιωάννης Ρούσσος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *