Type to search

ΜΠΑΣΚΕΤ

Αντετοκούνμπο: Καλύτερος αμυντικός της χρονιάς – “Μπορώ να γίνω πολύ καλύτερος”

Share

Κορυφαίος αμυντικός της σεζόν αναδείχθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος μίλησε για την κατάκτηση του βραβείου και τόνισε τ’ ότι μπορεί να βελτιωθεί.

Το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της σεζόν κέρδισε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, νικώντας στην αναμέτρηση τους Άντονι Ντέιβις και Ρουντί Γκομπέρ.Ο “Greek Freak” έγινε ο τρίτος παίκτης στην ιστορία που κατακτά τα βραβεία MVP και DPOY την ίδια χρονιά.

Σε δηλώσεις του ανέφερε:

“Συνήθως όταν ο προπονητής θέλει να μας μιλήσει μετά από έναν αγώνα, κάποιος έχει κάνει κάτι. Επομένως στο μυαλό μου ήταν “εγώ είμαι εντάξει, αλλά ποιος έκανε τι, γιατί ξέρω πως εγώ δεν έχω κάνει κάτι”.

“Στο τέλος της ημέρας, όταν βγαίνεις στο γήπεδο και αγωνίζεσαι και έχεις στο πλευρό σου συμπαίκτες που αγωνίζονται επίσης τόσο σκληρά, τέτοια βραβεία μπορούν να έρθουν. Αυτό που εκλαμβάνω από αυτό είναι η υποχρέωση για τη νίκη. Πρέπει να κάνεις οτιδήποτε χρειάζεται κάθε μέρα για να βγεις στο γήπεδο και να φέρεις τον εαυτό σου σε θέση, να βάλεις την ομάδα σου σε θέση να κερδίσει. Τα καλά πράγματα θα έρθουν και όλα θα πάνε καλά”.

Σχετικά με την δική του αμυντική λειτουργία και το βραβείο DPOY δήλωσε: “προφανώς, πιστεύω ότι μπορώ να γίνω πολύ καλύτερος. Να είμαι πιο ενεργητικός, να κάνω περισσότερα μπλοκ, να παρεμβαίνω στις γραμμές πάσας των αντιπάλων. Αλλά κοιτάζοντας πίσω, έχοντας την καλύτερη αμυντική ομάδα στο NBA, κάνοντας την ομάδα να είναι η καλύτερη στο πίσω μέρος του παρκέ φέτος, νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερη σεζόν μου στο συγκεκριμένο κομμάτι. Φυσικά, πάντα μπορείς να γίνεσαι καλύτερος, να βελτιώνεσαι”.

Επιμέλεια: Ξανθίππη Δασκαλάκη

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *