Type to search

NBA Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

NBA: Πιθανή η μη διεξαγωγή παιχνιδιών λόγω της δίκης του Ντέρεκ Σόβιν

Share

Την ώρα που σε διάφορες πόλεις στις ΗΠΑ γίνονται ολοένα και περισσότερες διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας, το ΝΒΑ εξετάζει το ενδεχόμενο ακύρωσης 1-2 αγωνιστικών ημερών, με την απόφαση του δικαστηρίου για τον Ντέρεκ Σόβιν να αναμένεται ακόμα κι εντός της εβδομάδας.

Έχοντας εικόνα του τι συνέβη στη Μινεσότα πριν λίγες μέρες με τον κόσμο να ξεχύνεται για άλλη μια φορά στους δρόμους και νέους θανάτους από πυρά αστυνομικών να συγκλονίζουν όλη τη χώρα κι εν αναμονή της δικαστικής απόφασης για τον Ντέρεκ Σόβιν, εξετάζονται διάφορα σενάρια, ακόμα κι αυτό της διακοπής του προγράμματος αν κριθεί απαραίτητο, κάτι για το οποίο η λίγκα ενημέρωσε τις ομάδες, ώστε να μη βρεθούν απροετοίμαστες αν τελικά συμβεί. Ο Σόβιν που αντιμετωπίζει κατηγορίες για το φόνο του Τζορτζ Φλόιντ, τον οποίο πατούσε στο στήθος για πάνω από 9 λεπτά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του τον περασμένο Μάιο, αρνείται τα πάντα ως τώρα.

Αυτό δε θα είναι κάτι καινούριο για τον μαγικό κόσμο. Το καλοκαίρι του 2020 στη «φούσκα» του Ορλάντο, ομάδες τόσο του ΝΒΑ όσο και του WNBA προχώρησαν σε ενέργειες που δήλωναν την αντίθεσή τους με την όλη κατάσταση, με τους Μιλγουόκι Μπακς του δικού μας Γιάννη Αντετοκούνμπο, να μποϊκοτάρουν αναμέτρηση απέναντι στους Μάτζικ μετά τον πυροβολισμό που άφησε παράλυτο τον Τζέικομπ Μπλέικ στην Κενόσα του Γουισκόνσιν, ξεκινώντας τελικά μια  τριήμερη αποχή από αγωνιστικές υποχρεώσεις στην οποία συμμετείχε όλο το πρωτάθλημα. Ο Τζέιλεν Μπράουν των Μπόστον Σέλτικς είχε οδηγήσει 14 ώρες με το αμάξι του για να δώσει το παρών σε μια πορεία στην Ατλάντα. Οι Γουάσινγκτον Μίστικς της Τζάκι Γέμελος προσήλθαν σε αναμέτρηση με μπλούζες που στο μπροστινό μέρος είχαν ένα από τα γράμματα του Τζέικομπ Μπλέικ και πίσω τρύπες όμοιες με εκείνες που προκαλούνται από σφαίρες, σε μια πολύ δυνατή στιγμή.

Το ΝΒΑ παραμένει μια λίγκα που αφουγκράζεται τις εξελίξεις και παίρνει θέση απέναντι σε αυτές, χωρίς να επιβάλλει σε κάποιον να ακολουθήσει κι αυτό το καθιστά τόσο υπέροχα ξεχωριστό.

Επιμέλεια: Γιώργος Διαλυνάς

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *