Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Λιντς – Λίβερπουλ: Για το 4 στα 4

Share

Στον απόηχο των συζητήσεων για τη νέα Ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ,  Λιντς (10η θέση) και Λίβερπουλ (6η θέση) βρίσκονται αντιμέτωπες απόψε το βράδυ (19/04, 22.00) στο Έλαντ Ρόουντ για τη 32η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Τα «Παγώνια» προέρχονται από την νίκη-έκπληξη με 2-1 κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι ενώ οι «Κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ έκαναν την ανατροπή και επικράτησαν με 2-1 της Άστον Βίλα στο Άνφιλντ.

ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ

Σε 25 παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ, η Λίβερπουλ μετράει 15 νίκες, η Λιντς 6 ενώ 4 παιχνίδια έληξαν χωρίς νικητή. Στον αγώνα του πρώτου γύρου, η Λίβερπουλ επικράτησε με 4-3 στο Άνφιλντ.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΛΙΝΤΣ

Επιστρέφει μετά από το παιχνίδι με τη Σίτι ο εξτρέμ, Τζακ Χάρισον  ενώ τραυματίες παραμένουν οι Φόρσου και Ροντρίγκο. Ερωτηματικό αποτελεί ο Ραφίνια που ένιωσε ενοχλήσεις στο ματς με τους «Πολίτες» και αντικαταστάθηκε στα τελευταία λεπτά. Ο αρχηγός Λίαμ Κούπερ θα εκτίσει την πρώτη από τις τρεις αγωνιστικές που του επιβλήθηκαν λόγω της αποβολής στο Ματς με τη Σίτι. Την θέση του στο αρχικό σχήμα αναμένεται να πάρει ο Κοχ.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Κανένας πρόσφατος τραυματισμός για την ομάδα του Κλοπ. Εκτός παραμένουν οι Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Οριγκί, Χέντερσον και Μάτιπ. Ο Ζότα αναμένεται να ξεκινήσει στη βασική εντεκάδα αφού αγωνίστηκε ως αλλαγή στο παιχνίδι της Τετάρτης με τη Ρεάλ.

TOP 5 ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  1. Και οι δύο ομάδες ψάχνουν την 4η συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα.
  2. Με νίκη η Λιντς , μπορεί να γίνει μόλις η δεύτερη ομάδα που κερδίζει τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας αλλά και τους πρωταθλητές σε διαδοχικά παιχνίδια
  3. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ βρίσκεται ένα γκολ μακριά από το να γίνει ο πρώτος παίκτης της Λίβερπουλ που έχει σκοράρει 20 γκολ σε 3 διαδοχικές σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ.
  4. Η Λίβερπουλ έχει κερδίσει τα τελευταία 5 από τα 6 παιχνίδια της μακριά από το Άνφιλντ και όλα τα προηγούμενα 4 στο Γιορκσάιρ.
  5. Η Λιντς έχει δεχτεί 52 γκολ σε 25 παιχνίδια από τη Λίβερπουλ σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ, περισσότερα από κάθε άλλο αντίπαλό της.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ

Λιντς (4-1-4-1): Μελιέ, Κοχ, Γιορέντε, Άιλινγκ, Αλιόσκι, Φίλιπς, Ντάλας, Κόστα, Ρόμπερτς, Χάρισον, Μπάμφορντ.

Λίβερπουλ (4-3-3): Άλισον, Καμπάκ, Φίλιπς, Αλεξάντερ Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Φαμπίνιο, Μανέ, Σαλάχ, Ζότα.

 

Επιμέλεια: Στράτος Μαρίνος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *