Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λέστερ – Σαουθάμπτον: μάχη για ένα εισιτήριο στον τελικό του F.A Cup.

Share

Μετά την Τσέλσι, που απέκλεισε χθες την Μάντσεστερ Σίτι, Λέστερ και Σαουθάμπτον κοντράρονται για μια θέση στον μεγάλο τελικό του F.A Cup. Οι «μπλε» του Τόμας Τούχελ θα πάρουν μέρος για 15η φορά σε τελικό F.A, ενώ είναι η 8η φορά κάτω από το πρίσμα της ηγετικής φιγούρας του Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Παράλληλα, η Τσέλσι γκρέμισε τα όνειρα των «πολιτών» για quadruple, και θα μάθει σήμερα στις 20:30 τον νικητή του 2ου ημιτελικού ανάμεσα σε Λέστερ και Σαουθάμπτον που θα λάβει χώρα στο Γουέμπλεϊ. Ο τελικός Νο 140 θα διεξαχθεί στο ίδιο γήπεδο στις 15 Μαΐου, με τον νικητή να παίρνει αυτομάτως μέρος στην φάση των ομίλων για το UEFA Europa League της σεζόν 2021/2022. Ο τελικός, μάλιστα, θα περιλαμβάνει και την παρουσία κόσμου με προϋπόθεση την τήρηση των απαραίτητων μέσων προφύλαξης κατά του Covid-19.

Στα της σημερινής αναμέτρησης, Λέστερ και Σαουθάμπτον αναμετρούνται με τους τυπικά γηπεδούχους να βρίσκονται σε ημιτελικό F.A Cup για πρώτη φορά μετά το 1982, ενώ είχαν τερματίσει ως φιναλίστ τελευταία φορά το 1969 (άλλες 4 ως φιναλίστ). Οι «αλεπούδες» βρίσκονται στον δρόμο για την πρώτη κατάκτηση του τροπαίου στην ιστορία τους, με τον Ρότζερς να προσπαθεί να κατευνάσει το τεταμένο κλίμα που δημιουργήθηκε στο εσωτερικό της ομάδας. «Ήταν ένα εσωτερικό θέμα, πρόκειται για πραγματικά καλά παιδιά αλλά σε αυτό το κλαμπ έχουμε θέσει συγκεκριμένα στάνταρ και δεν μπορεί να παίζει κανείς μαζί τους», δήλωσε ο 48χρονος Βορειοϊρλανδός τεχνικός. Επομένως, αυτό σηματοδοτεί επιστροφές στην Λέστερ (Μάντισον, Πέρεζ, Τσάλμπουρι)  με τους Σογιουντσού (βγήκε από την καραντίνα) και τον Ουντέρ να δηλώνουν επίσης παρόντες.

Από την άλλη, οι «Άγιοι» προέρχονται από την βαριά εκτός έδρας ήττας από την Γουέστ Μπρομ με 3-0, με τον Χάζενχιτλ να δηλώνει πως αν οι παίκτες του κάνουν παρόμοια εμφάνιση απέναντι στην Λέστερ, τότε θα ψάχνουν να κρυφτούν χωρίς καμία αμφιβολία. Οι «Saints» έχουν ρίξει αρκετό βάρος στον φετινό θεσμό και φαίνεται, από τα αποτελέσματα που έχουν φέρει έως τώρα, πως στοχεύουν στην τέταρτη παρουσία τους σε τελικό F.A, με την πιο πρόσφατη να τοποθετείται χρονικά το 2003 (έχει και μια κατάκτηση το 1976). Στον δρόμο της για το Γουέμπλεϊ, η Σαουθάμπτον, δίχως να δεχτεί γκολ σε 4 νοκ-άουτ αναμετρήσεις, πέταξε εκτός θεσμού την Σριούμπερι (στις 19/01 με σκορ     2-0), την Άρσεναλ (στις 23/01 με σκορ 1-0), την Γουλβς (στις 11/02 με σκορ 2-0) με τελευταίο της θύμα να αποτελεί η Μπόρνμουθ (20/03 με σκορ 3-0). Στα αγωνιστικά θέματα, ο Χάζενχιτλ δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα απουσιών, με μοναδική εξαίρεση αυτή του τραυματία Ρομέου (από τις 20/01) και του Μιναμίνο, καθώς ο 26χρονος Ιάπωνας δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής (αγωνίστηκε φορώντας την φανέλα της Λίβερπουλ στις 08/01 έχοντας και μια ασίστ στην αναμέτρηση των «κόκκινων» με την Άστον Βίλα, 1-4 στο Villa Park).

 

Πιθανές εντεκάδες.

Λέστερ:

3-5-2.

Σμάιχελ, Φοφανά, Έβανς, Σογιουντσού, Περέιρα, Τίλεμανς, Εντίντι, Πραέτ, Καστάνιε, Βάρντι, Ιχεανάτσο.

Σαουθάμπτον:

4-4-2.

Φόρστερ, Πίτερς, Μπεναρέκ, Βέστεργκαρντ, Μπέρτναρντ, Γουόλκοτ, Γουόρντ-Μπράουζ, Ντιαλό, Άρμστρονγκ, Άνταμς, Ινγκς.

Παίκτες κλειδιά: Λέστερ – Τίλεμανς, Σαουθάμπτον – Γουόρντ-Μπράουζ.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *