Type to search

NBA Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

Λέικερς: Πήραν το θρίλερ με τη Γιούτα

Share

Οι Λος Άντζελες Λέικερς υποδέχθηκαν τους Γιούτα Τζαζ στο Staples Center κι έκαμψαν την αντίστασή τους στην παράταση με 127-115, με τις 2 ομάδες να παρατάσσονται με σημαντικές απουσίες.

Στο ξεκίνημα οι «Μορμόνοι» που έπαιξαν χωρίς τους Μάικ Κόνλεϊ, Ντόνοβαν Μίτσελ, Ρούντι Γκομπέρ και Ντέρικ Φέιβορς βασίστηκαν στην «παλιοσειρά» που ακούει στο όνομα Ερσάν Ιλιασόβα, με τον Τούρκο να πετυχαίνει τους 9 πρώτους πόντους με 3 συνεχή τρίποντα. Οι «purple and gold» δεν άφησαν όμως την κατάσταση να ξεφύγει κι απαντούσαν κι εκείνοι με σουτ από την περιφέρεια, αλλά και μέσα στη ρακέτα με τους Μοντρέζλ Χάρελ κι  Αντρέ Ντράμοντ, που επέστρεψε μετά από απουσία λόγω προβλήματος στο πόδι. Ουσιαστικά όλο το πρώτο ημίχρονο κύλησε με μια επικίνδυνη ισορροπία, αφού οι δύο αντίπαλοι πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ χωρίς κανείς να μπορεί να ξεφύγει (65-62) με τα τρίποντα να πέφτουν βροχή.

Το δεύτερο μέρος μοιράστηκε στα δύο. Στην τρίτη περίοδο οι «λιμνάνθρωποι» πίεσαν αναγκάζοντας τους Τζαζ να υποπέσουν σε ένα δωδεκάλεπτο σε 8 λάθη, ενώ είχαν μόλις 4 σε πρώτο και δεύτερο μαζί. Αυτή η συνθήκη έφερε εύκολους πόντους για τον Ντράμοντ που έφτανε σε εύκολα καρφώματα τρέχοντας το γήπεδο μετά την άμυνα ανενόχλητος, εκμεταλλευόμενος και την απουσία του, «σκιάχτρου», Γκομπέρ. Έτσι μοιραία οικοδομήθηκε μια διαφορά 12 πόντων (94-82).

Όμως το σύνολο του Κουίν Σνάιντερ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με τους Τζο Ίνγκλις και Τζόρνταν Κλάρκσον να «οπλίζουν» πίσω από τα 7.25, με τον Αυστραλό να μοιράζει και 14 τελικές πάσες, και τον Ρόις Ο’Νιλ να προσφέρει σε άμυνα κι επίθεση, κατάφεραν να δεχθούν μόλις 16 πόντους και μάλιστα πέρασαν και μπροστά στο τελευταίο λεπτό. Όμως λογάριαζαν χωρίς τον Ντένις Σρέντερ. Ο Γερμανός, με τις γνωστές απουσίες των Λεμπρόν Τζέιμς κι Άντονι Ντέιβις, και παρότι έπαιζε με ενοχλήσεις, πήρε την μπάλα όταν έκαιγε και ισοφάρισε 110-110 με lay up στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο η Γιούτα ξέμεινε από δυνάμεις κι ο Αντρέ Ντράμοντ καθάρισε το ματς με καθοριστικά τελειώματα κοντά στο καλάθι και εξίσου κρίσιμα ριμπάουντ. Χωρίς τα τρίποντα που αποτελούσαν βραχνά όλο το βράδυ στην άμυνα, οι Λέικερς έφτασαν εύκολα στην τελική επικράτηση με ένα επιμέρους σκορ 17-5. Οι Τζαζ παραμένουν πρώτοι στη δυτική περιφέρεια με ρεκόρ 42-15, με τους Λέικερς να βρίσκονται στην 5η θέση με 35-22 αντίστοιχα.

Eπιμέλεια: Γιώργος Διαλυνάς

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *