Type to search

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Μυθικός Μέσι: Ο άνθρωπος-ρεκόρ! [vid]

Share

Η Μπαρτσελόνα δεν έδειξε έλεος στην Αθλέτικ Μπιλμπάο και με ένα καταιγιστικό 2ο ημίχρονο έφτασε στο θρίαμβο 4-0 στον τελικό του Copa del Rey της Σεβίλλης, σηκώνοντας το τρόπαιο για 31η φορά στην ιστορία της.Τα δύο γκολ από τον Λιονέλ Μέσι.

Ένα ακόμη μοναδικό κατόρθωμα από τον Λιονέλ Μέσι στο ενεργητικό του. Ο Αργεντινός σημείωσε δύο γκολ στον τελικό του Copa del Rey απέναντι στην Μπιλμπάο και έκανε δική του ακόμα μία πρωτιά.

 

 

Έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των τελικών, φτάνοντας τα εννιά γκολ σε δέκα τελικούς και ξεπερνώντας τον Τέλμο Θάρα ο οποίος είχε εννιά γκολ στη δεκαετία 1940-1950. Μάλιστα η Μπιλμπάο είναι εκείνη που έχει δει τον Μέσι να σκοράρει περισσότερες φορές εναντίον της.

Ο Αργεντινός είχε βρει δίχτυα για πρώτη φορά σε τελικό Copa del Rey το 2009 και πάλι απέναντι στην Μπιλμπάο, στη νίκη με 4-1.

Συνολικά, από τα εννέα του γκολ, τα έξι τα έχει πετύχει ενάντια στους Βάσκους, τους οποίους έχει βρει απέναντί του στους τέσσερις από τους δέκα τελικούς που έχει συνολικά στο ενεργητικό του…

Επίσης, με τα δύο γκολ που σημείωσε στον τελικό ξεπέρασε τα τριάντα γκολ στη σεζόν και δεν ήταν η … πρώτη φορά.Το έκανε για 13η σεζόν προσυπογράφοντας μια εξαιρετική ποδοσφαιρική ιστορία!

 

 

 

Επιμέλεια: Αντιγόνη Ζαβιτσάνου

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *