Type to search

ΛΙΓΚ 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ligue 1:Νίκες με…αρώμα Ευρώπης για Ρεν, Μαρσέιγ

Share

Η Ρέν πέρασε σαν σίφουνας απο την έδρα της Ανζέρ(0-3),στο πλαίσιο της 33ής αγωνιστικής, φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής απο την θέση που οδηγεί στο Europa League.

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 33ής αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Γαλλίας, η Ρεν επικράτησε εκτός έδρας  της Ανζέρ με σκορ 0-3 με σκόρερ τους Ντοκού(45+1), Τεριε(53′), και Γκιρασί(91′).

Με την νίκη τους αυτοί οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τους 51 βαθμούς σκαρφαλώνοντας στην 6ή θέση και είναι πλεόν σε απόσταση βολής απο την 5ή Λάνς(52βαθμ)  θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Απο την αλλή πλευρά η Ανζέρ παρέμεινε στην μέση της βαθμολογίας και συγκεκριμένα στην 11η θέση με 41 βαθμούς.

Το παιχνίδι 

Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στους φιλοξενούμενους με τον Καμαβινγκά στο 17΄ να πιάνει ωραίο γυριστό μέσα απο την περιοχή, αλλά η προσπάθεια του κατελήξε λίγο έξω απο το αριστερό δοκάρι της εστίας του Μπεραρντόνι. Στην συνέχεια στο ματς κυριάρχησε η δύναμη, με τις μονομαχίες στον χώρο του κέντρου να έχουν την τιμητική τους. Ακριβώς με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ήταν η σειρά της Ανζέρ να απειλήσει με τον Στεφάν Μπαχόκεν να πιάνει το πλασέ απο το ύψος του πέναλτι.

Η Ρεν είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και την υπεροχή μετουσιωνοντάς την  σε γκολ στην εκπνόη του πρώτου μέρους,όταν ο Ντοκού επαιξέ ωραιά το ενα δύο με τον Τεριέρ μέσα στην περιοχή, με τον πρώτο να τελειώνει ιδανικά την φάση.

Στο δευτερό μέρος οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να ελέγχουν το ρυθμό και κατάφεραν να κλειδώσουν την, υπόθεση νίκη με τον Τερρίερ να σκοράρει απο κοντά στο 53. Το τελικό 0-3 διαμόρφωσε ο Γκιρασί με κοντινό πλασέ στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Που κρίθηκε το ματς: Ο Καμαβινγκά κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκόρ ακριβώς στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, γεμίζοντας έτσι με αυτοπεποίθηση του παίκυες της Ρεν,ώστε να φτάσουν σε αυτήν την ανέτη επικράτηση.

MVP: Μαρτέν Τεριέ: Σέρβιρε το πρώτο γκολ της ομάδας του, ενω εγραψέ το 0-2 πριν αφήσει την θέση του στον Γκιρασί. Εξαιρετική εμφάνιση απο τον 24χρόνο Γάλλο με το βραβείο του πολυτιμότερου να του ανήκει.

Ανζέρ: Μπεραρντόνι, Μπάμπα,Τόμας,Τραόρε,Καπέλλε,Μανγκάνι,Αμαντού(Καλχεντ 62′), Μπομπίχτον(Ταιμπί 66′),Τσο(Τιούμπ 66′), Μπαχόκεν(Φορτούνε 76′),Ντιόνι(Φατάρ 76′).

Ρεν:Γκομίς,Τραορέ,Ντα Σίλβα,Αγκουέρντ,Τρουφερτ(Νταλμπερτ 77′), Ταίτ,Εν ζονζί,Καμαβινγκά(Κρενιέρ 77′),Ντοκού,Τεριέρ(Γκιρασί 54′), Μπουρίγεντ(Καστίγιο 91′).

 

Νίκη με ανατροπή για Μαρσείγ 

Ο Πολ Λιρόλα στο ματς της ζωής του πέτυχε τα δύο πρώτα του γκόλ με την φανέλα της Μαρσείγ, με το δευτερό στις καθυστερήσεις στην ανατροπή επί της Λοριάν(3-2).

Με τον νεαρό Ισπανό να πετυχαίνει δυο γκολ και να, χαρίζει την νίκη στην ομάδα με εξαιρετικό διαγώνιο σούτ στην εκπνοή,  η Μαρσείγ εφτάσε τους έφτασε τους 52 βαθμούς συγκατοικώντας στην 5ή θέση με την Λανς, που έχει όμως ενα παιχνίδι λιγότερο. Απο την αλλή η Λοριάν έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει εναν βαθμό <<χρυσάφι>> στην μάχη που δίνει για την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία.

Το Παιχνίδι .

Marseille's Florian Thauvin, right, celebrates with Marseille's coach Jorge Sampaoli after scoring his side's second goal during the French League One soccer match between Marseille and Brest at the Stade Veledrome stadium in Marseille, France, Saturday, March 13, 2021. (AP Photo/Daniel Cole)

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την Λοριάν, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν προβάδισμα στην πρώτη επίσκεψη τους στα καρέ των Μασσαλών, με τον Μοφφί περναεί και τον Μανταντά για να σκοραρεί προ κενής εστίας. Από κει κε πέρα η Μαρσείγ είχε τεράστιο πρόβλημα ανάπτυξης προσπαθώντας να απειλήσει κυριώς απο στημένες φάσεις.

Με το καλημέρα της επανάληψης το σύνολο του Σαμπαόλι έκανε την ολική ανατροπή. Αρχικά στο 53′ ο Μίλικ εκανε κεφαλιά-πάσα προς τον Παγιετ με τον Γαλλό να φέρνει το ματς στα ίσα με εξαιρετικό δεξι βολέ, ενα γκολ ενδεικτικό της κλάσσης του Γάλλου. Δυο λεπτά αργότερα 55 ήταν η σειρά του Πολ Λιρόλα να βρει δίχτυα φέρνοντας σε θέση ισχύος την ομάδα του. Στην συνέχεια η Μαρσείγ έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό, σφυροκοπώντας την αμυνα της Λοριάν.

Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα με τον Μοφφί να πετυχαίνει το δευτερό προσωπικό του γκολ,και δευτερό της Λοριάν κόντρα στην ροή του ματς. Η Μαρσείγ παρα το αρχικό της σοκ συνέχισε να πιέζει με τον Λιρόλα να ξαναχτυπά δίνοντας ενα υπερπολίτιμο τρίποντο στην Μαρσείγ στην προσπάθεια της για εξόδο στην Ευρώπη.

Που κρίθηκε το ματς: Φυσικά στην τελευταία φάση του αγώνα. Πρώτα τα λάθη των αμυντικών και μετέπειτα οι κόντρες, έστειλαν την μπάλα στον Λιρόλα ο οποίος με εξαιρετικό σουτ έδωσε την νίκη στους Μασσαλούς.

ΜVP: Εδω θα πρέπει να μοιράσουμε το βραβείο στην μεση και να δώσουμε απο ενα κομμάτι στους Λιρόλα, Παγιέ και οι δυό με τα γκολ τους επάιξαν καθοριστικό ρόλο με τον Γαλλό ηγέτη της Μαρσείγ να πετυχαίνει ενα εκπληκτικό γκολ για την ισοφάριση, ενω εδώσε και την τελική πάσα στον Λιρόλα με τον Ισπανό να γραφεί το 3-2.

Μαρσείγ: Μανταντά,Λιρόλα,Σακαί,Μπελάρντι,Περρίν(Τόμας ντε λίμα 46′),Τοβίν, Καμαρά,Γκεγιέ,Κουισάνσε(Καουί 76′) ,Παγιε(Ναγκατόμο 91′),Μιλίκ.

Λοριάν: Ντραιέρ,Γκραβιλλόν,Λαπόρτ,Καλομπάχ,Λε Γκοφ,Αλμπερζέλ,Λεμοίνε( Μονκοντουίτ 46′),Χεργκαούλτ(Λε φι 65′),Γουίσα(Μποισγκαρντ 81′),Λοριάντε,Μοφφί(Κριμπ 83′).

Αποτελέσματα Σαββατο 17/4/2021:

Ανζε-Ρεν 0-3

Μαρσείγ– Λοριάν 3-2

Κυριακή 18/4/2021: 

Παρί Σεν Ζερμέν- Σεντ Ετιέν 14:00

Μπρεστ- Λανς 16:00

Νιμ- Στρασβούργο 16:00

Ντιζόν-Νις 16:00

Ρεμς-Μετς 16:00

Μπορντό-Μονακό 18:05

Ναντ-Λυών 22:00

Βαθμολογια:
1 Λιλ : 70
2 Παρί Σεν Ζερμέν: 66
3 Μονακό:65
4 Λυών:64
5 Λανς:52
6 Μαρσέιγ:52
7 Ρεν:51
8 Μονπελιέ: 47
9 Νίς: 43
10 Μετς:42
11 Ανζέρ:41
12 Ρεμς:40
13 Σεντ Ετιέν:39
14 Στρασβούργο: 36
15 Μπορντό: 36
16 Μπρέστ: 36
17 Λοριάν: 32
18 Νιμ: 30
19 Ναντ:28
20 Ντιζόν: 15
Επιμέλεια Μιχάλης Λυτρίβης
Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *