Type to search

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ημέρα ντέρμπι στην Ιταλία

Share

Στο Μιλάνο στρέφονται τα μπασκετικά βλέμματα της ημέρας, με την Αρμάνι του Ετόρε Μεσίνα να υποδέχεται (στις 21:15) την πληγωμένη, μετά την ήττα στον ημιτελικό του Eurocup, Βίρτους Μπολόνια. Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής καθώς οι γηπεδούχοι μετρούν ρεκόρ 19-6, ενώ η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς 18-7.

Στην πρώτη θέση μετά και τη νίκη της απέναντι στην Αρμάνι προ εβδομάδας βρίσκεται η Μπρίντιζι, ενώ η Μιλανέζοι διέκοψαν μεσοβδόμαδα ένα σερί τριών ηττών στο Ιταλικό πρωτάθλημα έπειτα από τη νίκη τους στην έδρα της Σάσαρι με 85-73, χάρη σε 28 πόντους του Ζακ Λεντέι. Όπως είναι λογικό το μυαλό ταξιδεύει, αφού την Τρίτη η Αρμάνι θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν στον πρώτο αγώνα της σειράς με φόντο το Final-4 της Ευρωλίγκα.

Ο Ετόρε Μεσίνα δήλωσε «Η Βίρτους έρχεται από μια «σφαλιάρα» πολύ δυνατή, θα ψάξει να βρει αντίδραση. Για μας βέβαια, πιστεύω θα είναι λογικό να έχουμε το μυαλό μας και στο ματς με την Μπάγερν».

Η Βίρτους Μπολόνια είναι επίσης μια ομάδα που έχει το μυαλό της αλλού, όχι σε προσεχές παιχνίδι, αλλά σε αυτό που πέρασε. Ο στόχος της απευθείας πρόκρισης στην Ευρωλίγκα μέσω του Eurocup έχει ήδη χαθεί, αφού η Ούνιξ την Τετάρτη που μας πέρασε, ζευγάρωσε τις νίκες της και έφυγε με το εισιτήριο του τελικού στη δική της βαλίτσα. Οι παίχτες του Τζόρτζεβιτς πάλεψαν μια ολόκληρη χρονιά για αυτόν τον στόχο, αλλά έκαναν τις μοναδικές 2 ήττες τους εκεί που δεν έπρεπε και πλέον το πρωτάθλημα μοιάζει αυτοσκοπός για να κλείσει με θετικό πρόσημο η χρονιά.

Ο προπονητής της Μπολόνια δήλωσε «Πρέπει να επιστρέψουμε και να παίξουμε για το πρωτάθλημα πλέον. Οφείλουμε να αφήσουμε πίσω την αποτυχία»

Επιμέλεια: Δημήτρης Οικονόμου

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *