Type to search

ΓΙΟΥΡΟ ΚΑΠ Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

Eurocup: Αλλάζει εντελώς η μορφή της διοργάνωσης

Share

Με πρόταση της ECA, το Γιούροκαπ αλλάζει εντελώς μορφή από του χρόνου, καθώς θα συμμετάσχουν 20 ομάδες, με τις 16 να έχουν εγγυημένο συμβόλαιο για τρία χρόνια και τέσσερις να παίρνουν μέρος μέσω προσκλήσεων.  

Πρόταση με την οποία ουσιαστικά καταργούνται τα εθνικά πρωταθλήματα έκανε η ECA, θέλοντας να αλλάξει ολοκληρωτικά τη δομή του Γιούροκαπ από την επόμενη χρονιά, 2021-22.

Τι περιέχει όμως αυτή η πρόταση;

Στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της Ευρωλίγκας θα παίρνουν μέρος 20 ομάδες αντί για 24 που αγωνίζονταν μέχρι και φέτος. Οι 16 από αυτές θα έχουν εγγυημένο συμβόλαιο για τρία χρόνια, ενώ οι τέσσερις εναπομείνασες θέσεις θα καλύπτονται μέσω προσκλήσεων.

Οι συμμετέχοντες σύλλογοι θα χωρίζονται σε δύο ομίλους των δέκα, με τους οχτώ πρώτους να συνεχίζουν στην φάση των 16. Από εκεί και πέρα τα παιχνίδια θα είναι νοκ-άουτ μέχρι το τέλος.

Το ρηξικέλευθο αυτό πλάνο έχει ήδη την υποστήριξη 13 ομάδων, ενώ η τελική απόφαση αναμένεται να παρθεί στην συνάντηση των ομάδων στις 26 Απριλίου. Η νέα σεζόν θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2021 και θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2022.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *