Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η… επέλαση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

Share

Αγκαλιά.. με το κύπελλο βρήκε το πρωινό της Δευτέρας τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, που θέλησε να μοιραστεί το ιδιαίτερο αυτό πρωινό ξύπνημα με τους ινσταγκραμικούς του φίλους. “Woke up like this” έγραψε χαρακτηριστικά, κλείνοντας το μάτι σε μία αναμφίβολα επιτυχή χρονιά.

Η αναρρίχηση των Βαυαρών για έκτη φορά στην κορυφή της Ευρώπης έπειτα από την εύθραυστη επικράτηση επί της Παρί Σεν Ζερμέν το βράδυ της Κυριακής σε έναν ιδιαίτερων προδιαγραφών τελικό στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, έστεψε τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ως τον πρώτο σκόρερ του διαγωνισμού. Πολωνός κεντρικός επιθετικός και Μπάγερν Μονάχου εκτοξεύθηκαν στα αστέρια, κόβοντας το νήμα τερματισμού μιας κατά γενική ομολογία “δαφνοστεφανομένης χρονιάς”.

Ο χθεσινοβραδινός “αστεράτος” τίτλος ολοκλήρωσε το “τριπλό όνειρο” των Βαυαρών, και ιδιαίτερα του 32χρονου Πολωνού που φαίνεται να παίρνει τη σκυτάλη από το φλογερό δίδυμο Messi-Ronaldo. Η νικηφόρα πλεύση του βαυαρικού πλοίου προς την κατάκτηση της Bundesliga, του Γερμανικού κυπέλλου καθώς και του “πολυπόθητου” έκτου Τσάμπιονς Λινγκ ανέδειξε το “πολυβόλο” των Γερμανών ως τον πρώτο παίκτη που κερδίζει και τους τρεις θεσμούς, όντας παράλληλα στην κορυφή των σκόρερ.

Πιο συγκεκριμένα, με 15 γκολ στο πέρας της φετινής σεζόν UCL, πήρε το χρίσμα του κορυφαίου παίκτη της διοργάνωσης, ενώ με 34 τέρματα στα 31 παιχνίδια του Γερμανικού Πρωταθλήματος ξεχώρισε στο “οπλοστάσιο” των Βαυαρών. Την ίδια στιγμή, ο Κριστιάνο Ρονάλντο τερμάτισε στη δεύτερη θέση των σκόρερ της Serie A πίσω από τα 36 τέρματα του Ιμόμπιλε, αρκούμενος στην κατάκτηση του ιταλικού πρωταθλήματος, μετά την αρπαγή του ιταλικού κυπέλλου από τη Νάπολι και την υποταγή των bianconeri στη Λυών. Ο Αργεντινός επιθετικός από την άλλη στον απόηχο μιας άγονης ποδοσφαιρικά χρονιάς, και ελλείψει σημαντικών κατακτήσεων κατόρθωσε να παραλάβει με 25 τέρματα το βραβείο Pichichi de La Liga ως ο κορυφαίος σκόρερ της La Liga. Και η επέλαση των Βαυαρών μόλις ξεκίνησε.

 

View this post on Instagram

 

Ich hab geträumt von dir… ? ? @_rl9 #MiaSanChampions #FCBayern #UCLfinal

A post shared by CHAMPIONS OF EUROPE ? (@fcbayern) on

Επιμέλεια: Χρύσα Μπάτου

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *