Type to search

Κεντρική ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σαν σήμερα 16 Απριλίου: O Παναθηναϊκός εγκαινιάζει το πρώτο μουσείο ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας

Share

Στις 16 Απριλίου του 2002 ο ΠΑΟ (  Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος) γίνεται η πρώτη ποδοσφαιρική ελληνική ομάδα που ιδρύει το δικό της μουσείο. Το μουσείο χτίστηκε στην Παιανία , και συμπεριλαμβάνει κορυφαίες στιγμές του ‘’τριφυλλιού’’ καθώς και πολλά τρόπαια της ομάδας.

Αρκετά χρόνια όμως , η πύλη του δεν έχει να ανοίξει. Λίγοι κατάφεραν να το επισκεφτούν πριν βάλει λουκέτο. Ο καημός έμεινε στους φίλους της ομάδας. Είναι λυπητερό ένας τέτοιος ιστορικός σύλλογος να μην έχει την δυνατότητα να ‘’εκφράσει’’ την ιστορία του μέσω ενός μουσείου. Όμως ο φίλαθλος που αγαπάει την ομάδα του θα κάνει τα πάντα, έστω και στην Ελλάδα. Για αυτό ο Γιώργος Καλιτζής, ο οποίος μένει στο Ηράκλειο της Κρήτης σκέφτηκε και υλοποίησε το σπίτι του(!) σε ένα μουσείο της αγαπημένης του ομάδας.

 

Εκεί θα συναντήσεις από πρωτοσέλιδα εφημερίδων ,φανέλες παιχτών, λάβαρα έως και δελτία ποδοσφαιριστών. Η όρεξη του, η λατρεία του τον οδήγησαν εκεί. Δεν ήταν εύκολο, όμως με μεγάλη προσπάθεια δημιούργησε κάτι εντυπωσιακό.  Τα αντικείμενα που έχει συλλέξει είναι από το μακρινό 1950 έως και σήμερα.

Έτσι ο Γιώργος Καλιτζής προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια  να δώσει ανάσα ζωής στην μεγάλη ιστορία του Παναθηναϊκού!  Σίγουρα αν ο δρόμος βγάλει τους φίλους του Τριφυλλιού στο Ηράκλειο… αξίζει να επισκεφτούν το σπίτι-μουσείο του Γιώργου.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι..

Επιμέλεια: Αργυρόπουλος Ιωάννης

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *