Type to search

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιουρόπα Λιγκ : Αποτελέσματα και ζευγάρια ημιτελικών

Share

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις ολοκληρώθηκαν οι προημιτελικές αναμετρήσεις του ΟΥΕΦΑ Γιουρόπα Λιγκ. Όσες ομάδες πήραν προβάδισμα στα πρώτα παιχνίδια κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τους 4 της διοργάνωσης.

Ρόμα – Άγιαξ 1-1 : Σε ένα παιχνίδι με εξαιρετικό ρυθμό και αρκετές ευκαιρίες, Ρόμα και Άγιαξ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 σκορ, στο στάδιο Ολίμπικο. Σε συνδυασμό με τη νίκη της Ρόμα με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι στο Άμστερνταμ, οι «τζιαλορόσοι» κατάφεραν να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για τους «4» του ΟΥΕΦΑ Γιουρόπα Λιγκ. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε χωρίς σκορ παρά τις ευκαιρίες, ανάμεσα στις οποίες και ένα ακυρωθέν γκολ των γηπεδούχων. Στο δεύτερο μέρος, οι ολλανδοί κατάφεραν να προηγηθούν με τον Μπρόμπλεϊ στο 49ο λεπτό, για να ισοφαρίσουν οι Ρωμαίοι στο 72 με τον Έντιν Τζέκο μετά από ασσίστ του Καλαφιόρι. Στο 56, ο Αίαντας πέτυχε το 2-0 αλλά με χρήση VAR το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ που προηγήθηκε στον Μικιταριάν.

Βιγιαρεάλ – Ντινάμο Ζάγκρεμπ 2 – 1 : Στο στάδιο «Ντε λα Κεράμικα» οι Ισπανοί είχαν να υπερασπιστούν τη νίκη της με 1-0 στην έδρα της Ντινάμο Ζάγκερμπ. Τα «κίτρινα υποβρύχια»  έλεγχαν το ρυθμό του παιχνιδιού και στο ημίχρονο προηγούνταν 2-0 με γκολ των Αλκάθερ (36΄) και Μορένο (43΄). Οι δυό τους έφτασαν συνολικά τα 14 τέρματα στη διοργάνωση. Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι είχαν να παίξουν σε προημιτελικά Ευρώπης 51 χρόνια, προσπάθησαν να σκοράρουν, αλλά το έκαναν σχετικά αργά με τον Όρσιτς (74΄) και δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν τίποτα παραπάνω. Η Βιγιαρεάλ βρίσκεται σε ημιτελική φάση ξανά μετά το 2016, όταν και αποκλείστηκε από τη Λίβερπουλ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γρανάδα 2-0 :  Οι «κόκκινοι διάβολοι» έπαιξαν όσο «χρειάστηκε» κερδίζοντας ξανά την Γρανάδα με το ίδιο σκορ (2-0). Ο Έντισον Καβάνι άνοιξε νωρίς το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό από την ασίστ του Πολ Πογκμπά. Ο Ουρουγουανός πέτυχε το πρώτο του γκολ στην διοργάνωση μετά τον μακρινό Νοέμβριο του 2012. Το τελικό σκορ ήρθε από τον Βαγιέχο ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Σλάβια Πράγας – Άρσεναλ 0-4 : Έξι λεπτά ήταν αρκετά για την Άρσεναλ, ώστε να δώσει απαντήσεις σε όσα «ερωτήματα» έγειρε με το 1-1 του πρώτου γύρου. Η Σλάβια Πράγας υποτάχθηκε στην ποιότητα των «κανονιέρηδων», που με γκολ του Πεπέ στο 18′, του Λακαζέτ από την «άσπρη βούλα» στο 21′ και του Σακά στο 24′,τελείωσε από τα πρώτα τριάντα λεπτά την υπόθεση «πρόκριση». Το 4-0 έγραψε και πάλι ο Λακαζέτ στο 77′, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση των «Λονδρέζων».

 

Τα ζευγάρια στην ημιτελική φάση είναι :

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ρόμα
Βιγιαρεάλ – Άρσεναλ

 

Κωνσταντίνος Λυρίδης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *