Η τηλεόραση του Ιράν έκοψε από τα πλάνα της την επόπτη στο Τότεναμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Σε μία κίνηση που θα συζητηθεί προχώρησε η ιρανική τηλεόραση, καθώς έκοψε πάνω από 100 φορές από τα πλάνα της την επόπτη στην αναμέτρηση της Τότεναμ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την περασμένη Κυριακή (11/04).

Η κίνηση του ιρανικού καναλιού που κατέχει τα δικαιώματα της Πρέμιερ Λιγκ, να αλλάζει πλάνο κάθε φορά που η κάμερα έδειχνε την βοηθό της αναμέτρησης, φαντάζει πολύ μακρινή για τις περισσότερες χώρες του κόσμου. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του οργανισμού “My Stealthy Freedom”, ο οποίος μάχεται υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών στη χώρα.

Συγκεκριμένα, κάθε φορά που η μπάλα παιζόταν στη μεριά της Σίαν – Μασέϊ Έλις, οι υπεύθυνοι της ιρανικής τηλεόρασης φρόντιζαν να αλλάζουν το πλάνο και να δείχνουν το εξωτερικό του γηπέδου ή τις άδειες κερκίδες, λόγω της απαγόρευσης εμφάνισης στην τηλεόραση της χώρας “γυμνών” ποδιών ή μαλλιών χωρίς μαντήλα.

Το αποτέλεσμα ήταν κανένας από όσους παρακολουθούσαν το παιχνίδι από το συγκεκριμένο μέσο, να καταλάβει πως στο παιχνίδι υπήρχε γυναίκα στην διαιτιτική ομάδα.

Κωνσταντίνος Λυρίδης

Leave a Reply