Type to search

ΜΠΑΣΚΕΤ

Σκάνδαλος στο sportreview: «Στόχος μας όσο γίνεται ψηλότερα – δεν μας φοβίζει ο Ολυμπιακός»

Share

Για τη νίκη κόντρα στη Δάφνη Δαφνίου, την επιστροφή στα παρκέ για τις ομάδες της Α2, τον προσεχή αγώνα με τον Ολυμπιακό, αλλά και τη γενικότερη κατάσταση στο χώρο του ελληνικού μπάσκετ μίλησε στο sportreview.gr ο Χρήστος Σκάνδαλος.

Σε ρυθμούς επαναδραστηριοποίησης βρίσκεται η Α2 στο ελληνικό μπάσκετ, με τις ομάδες να δίνουν ξανά αγώνες, μετά και τη διακοπή που είχε προηγηθεί το χειμώνα, ελέω της πανδημίας του κορωνοϊού. Μπορεί κάποιες ομάδες να μην κατάφεραν να συνεχίσουν τη φετινή τους προσπάθεια, η πλειονότητα των ομάδων, όμως, δήλωσε «παρών», με αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει η αγωνιστική δραστηριότητα.

Ο Πανερυθραϊκός είναι μία από τις ομάδες που έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις μέχρι στιγμής, με τους νεοφώτιστους από τα Βόρεια Προάστια να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της κατηγορίας. Στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου με τη Δάφνη Δαφνίου, η ομάδα του Δημήτρη Χουχουλή πήρε τη νίκη και συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία, κοιτώντας αισιόδοξα το μέλλον.

Ένας από τους πρωταγωνιστές της ομάδας της Νέας Ερυθραίας κόντρα στη Δάφνη Δαφνίου ήταν ο Χρήστος Σκάνδαλος. Ο γκαρντ του Πανερυθραϊκού ήταν πληθωρικός στο παιχνίδι του, πετυχαίνοντας 10 πόντους και μοιράζοντας 5 ασίστ, ενώ είχε από 2 ριμπάουντ και κλεψίματα, δείχνοντας για ένα ακόμα παιχνίδι τη σταθερότητα που τον διέπει αγωνιστικά. Μιλώντας στο sportreview.gr, ο εκ των παλαιών σειρών της ομάδας εκφράστηκε αναφορικά με την αγωνιστική δραστηριότητα στην Α2, τον προσεχή αγώνα με τον Ολυμπιακό, αλλά και τη συνολική εικόνα που έχει διαμορφωθεί στο ελληνικό μπάσκετ, ελέω της πανδημίας του κορωνοϊού.

  • Πολύ σημαντική νίκη για τον Πανερυθραϊκό το Σάββατο με τη Δάφνη Δαφνίου που συνδυάστηκε και με καλή δική σου εμφάνιση; Πώς έζησες τον αγώνα;

«Καταρχήν θέλω να πω ότι είναι διαφορετικά τα ματς και βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Θέλαμε τη νίκη, η Δάφνη ήρθε διψασμένη, όπως όλες οι ομάδες που έρχονται να παίξουν κόντρα σε εμάς, όμως ήμασταν διαβασμένοι και συγκεντρωμένοι και πήραμε τη νίκη. Εγώ από τη μεριά μου μετά τη διακοπή πιστεύω ότι είμαι σε καλή κατάσταση σωματικά και πνευματικά και προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα με το 100% των δυνατοτήτων μου για να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει. Είναι μία εμφάνιση πριν τον Ολυμπιακό που μου δίνει καλή ψυχολογία για το επόμενο παιχνίδι».

  • Ο Πανερυθραϊκός επέστρεψε στην Α2 και μέχρι στιγμής έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με την παρουσία του. Ποιοι είναι οι στόχοι που έχουν τεθεί για τη φετινή σεζόν;

«Όπως είπαμε, είμαστε νεοφώτιστοι στην κατηγορία φέτος. Οι στόχοι που θέσαμε από την αρχή ήταν να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε, χωρία να βάζουμε θέσεις και ταμπέλες ή να λέμε ότι θα ανέβουμε. Θέλαμε να πετύχουμε σαν αρχικό στόχο την παραμονή και από εκεί και έπειτα να έχουμε μία όσο το δυνατό καλύτερη θέση. Μία ομάδα όπως εμείς με τόση ιστορία και οργάνωση θεωρώ ότι της αξίζει να βρίσκεται στα ψηλά πατώματα και παρόλα αυτά μετά τη διακοπή είμαστε σε ανοδική πορεία».

  • Σε προσωπικό επίπεδο βλέπουμε να είσαι ένας από τους πλέον σταθερά ανοδικούς παίκτες των εθνικών κατηγοριών. Πώς νιώθεις για την εξέλιξη σου;

«Προσπαθώ κάθε φορά σε κάθε παιχνίδι να κάνω αυτό που μου ζητά ο προπονητής όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι στην ομάδα, να κάνω όσο το δυνατό περισσότερες δουλειές στο γήπεδο. Θέλω να είμαι σταθερός και συγκεντρωμένος και να προσπαθώ να εξελίσσομαι μέσα από την ομάδα. Δεν είμαι παίκτης που θα προσπαθήσω ατομικά να εξελιχθώ, αλλά μέσα από την ομάδα, όπως κάνω τόσα χρόνια. Δεν επαναπαύομαι, πάντα υπάρχει κίνητρο για ψηλότερα και γιατί όχι και με τον Πανερυθραϊκό. Όλη η κατάσταση με την πανδημία έχει επηρεάσει την ψυχολογία μας, είναι πρωτόγνωρες καταστάσεις, σίγουρα επηρεάζομαι και εγώ, όπως όλοι, αλλά τουλάχιστον εμείς είμαστε τυχεροί και μπορούμε έστω και μετά από 5 μήνες διακοπή να αγωνιζόμαστε και να βρίσκω σιγά σιγά τον εαυτό μου, όπως γίνεται στις καλοκαιρινές προετοιμασίες».

  • Το Σάββατο έρχεται ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα στο φαβορί της κατηγορίας, τον Ολυμπιακό. Ποιες είναι οι σκέψεις σας ενόψει της δύσκολης αυτής αναμέτρησης;

«Έχουμε δουλέψει πολύ καλά όλη αυτή τη βδομάδα, όπως κάθε βδομάδα. Είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα υπόλοιπα και με τον ίδιο τρόπο θα το αντιμετωπίσουμε. Δεν έχουμε άγχος και πίεση, ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει αποκλειστικό στόχο να ανέβει στην κατηγορία και αυτός θα έχει το άγχος. Αν μείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας, θα μπορέσουμε να μείνουμε στο παιχνίδι μέχρι τέλους και γιατί όχι να το κλέψουμε και να φύγουμε νικητές. Μέσα από την ομαδική δουλειά και μένοντας στο πλάνο μας, όπως έχουμε πει όλη τη βδομάδα. Ο Ολυμπιακός διαθέτει ένα καλό ρόστερ αλλά δεν μας φοβίζει τίποτα»

  • Η φετινή χρονιά είναι από τις πιο ιδιαίτερες μπασκετικά, με δεδομένο πως η σεζόν διακόπηκε στην Α2, μπήκατε πριν λίγες εβδομάδες στα παρκέ και την ίδια ώρα οι χαμηλότερες κατηγορίες παραμένουν σε… lockdown. Τι έχεις να πεις για όσα διαδραματίζονται στο άθλημα στη χώρα μας;

«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για όλους, από την πιο ψηλή μέχρι την πιο χαμηλή κατηγορία. Δεν μου αρέσει η διάκριση που γίνεται με τις κατηγορίες. Είναι μία πανδημία που επηρεάζει όλο τον κόσμο. Η χρονιά είναι περίεργη με πολλές διακοπές, χάθηκαν πολλές προπονήσεις και όπως βλέπεις οι χαμηλότερες κατηγορίες δεν κάνουν ούτε προπονήσεις. Εύχομαι να βρεθεί μια λύση όσο περνάει ο καιρός, αν και είναι δύσκολο για φέτος. Εγώ από τη μεριά μου θέλω να πω πως με λυπεί το γεγονός ότι είναι άδεια τα γήπεδα. Είμαι ένας παίκτης που παίρνει ενέργεια από τον κόσμο και τη βγάζω στο παρκέ, από ένα απλό χειροκρότημα. Είναι ένα αρνητικό γεγονός για το πώς κυλά ατομικά και συλλογικά το άθλημα, ο κόσμος δεν μπορεί να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα και το άθλημα που αγαπά και αυτό εμένα προσωπικά με χαλάει γιατί θέλω τα γήπεδα κάθε πόλης να είναι γεμάτα για να το ευχαριστιόμαστε γιατί τα άδεια γήπεδα δεν τα ευχαριστιέται κανείς. Εύχομαι για τις χαμηλότερες κατηγορίες η πολιτεία και οι λοιμωξιολόγοι να βγάλουν μια απόφαση όσο το δυνατό γρηγορότερα ώστε να βρεθούν όλοι στο γήπεδο γιατί το μέλλον του μπάσκετ θα είναι πολύ δύσκολο από τη νέα χρονιά από όλες τις απόψεις. Είναι κρίμα τα παιδιά που κάθονται να βλέπουν εμάς ή την Α1. Σημασία έχει να κάνεις αυτό που αγαπάς είτε είσαι επαγγελματίας είτε ερασιτέχνης».

  • Τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο της ομάδας που φέτος δεν έχει τη δυνατότητα να σας δει από κοντά ενόψει της συνέχειας;

«Είναι άδειο το γήπεδο και επειδή είναι μικρό, ο κόσμος μας έδινε παλμό, μας έσπρωχνε, χωρίς φανατισμούς. Γέμιζε το γήπεδο κάθε Κυριακή και φέτος που είμαστε στην Α2 και το περίμενε ο κόσμος, θα το γέμιζε ακόμα περισσότερο. Υπομονή θέλω να πω στον κόσμο, εμείς από την μεριά μας θα προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Υπάρχει η δυνατότητα του live streaming, σε καμία περίπτωση δεν είναι το ίδιο, εμείς θα προσπαθούμε να παίζουμε ωραίο μπάσκετ και του χρόνου πρώτα ο θεός ο κόσμος θα μπορεί να έρθει και να χαρεί την αγαπημένη του ομάδα. Τα ζω χρόνια, ξέρω τον κόσμο της ομάδας και είναι γονείς από παιδιά ακαδημιών, φίλοι, υπάρχει ένα οικογενειακό κλίμα και είναι κρίμα τα παιδιά της ακαδημίας να μη μπορούν να δουν την ομάδα τους ή να ονειρευτούν ότι στο μέλλον θα είναι στη θέση των προτύπων τους. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε τους στόχους μας, ακόμα κι αν είναι έτσι το πρωτάθλημα».

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *