Type to search

Κεντρική ΛΙΓΚ 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δε μασάει η Λιλ…

Share

      Ολοκληρώνοντας την 32η αγωνιστική του Πρωταθλήματος, η Λιλ εξακολουθεί να ηγείται της βαθμολογίας με 69 βαθμούς, και δείχνει να πλησιάζει όλο και πιο κοντά στον τίτλο που φαινόταν απλά άπιαστο όνειρο.

Οι Λιλουά επικράτησαν 0-2 της Μετς την Παρασκευή και επιβεβαίωσαν την εξαιρετική παρουσία εκτός έδρας, καθώς είναι η ομάδα με τους περισσότερους βαθμούς μακριά από το Πιερ-Μουρουά. Επίσης, μmεγάλο όπλο είναι η αμυντική λειτουργία με 19 γκολ μόλις παθητικό με τον ηγέτη Jose Fonte στο κέντρο της άμυνας. Η μεγαλύτερη νίκη της σεζόν ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα με το 0-1 μέσα στο Παρκ Ντε Πρενς του Παρισιού κόντρα στο μεγάλο φαβορί, Παρί Σεν Ζερμέν, και την έφερε μέχρι κ’ σήμερα, μπροστά με 3 πόντους.

Το πιο δύσκολο παιχνίδι από τα 6 που εκκρεμούν, είναι αυτό στο Ζερλάν κόντρα στη Λιόν, που είναι 3η αυτή τη στιγμή, και επίσης κοντά στην κορυφή. Την αμέσως επόμενη αγωνιστική ,αύριο βράδυ, θα φιλοξενήσει την Μονπελιέ σε ένα παιχνίδι αρκετά απαιτητικό, αλλά έχοντας πολύ καλή παράδοση. Συγκεκριμένα, η Λιλ εντός μετρά 8 σερί ματς αήττητη απέναντι στη Μονπελιέ, ενώ στο σύνολο αγώνων είναι 5 παιχνίδια αήττητη. Στον Α’ γύρο, οι πρωτοπόροι είχαν επικρατήσει με 2-3, σε ένα ματς που προηγήθηκε 3 φορές.

Είναι ένα μικρό θαύμα για τους ‘μωβ’, με τον Coach Κριστόφ Γκαλτιέ να δείχνει τον δρόμο της επιτυχίας. Είναι κάτι που περίμεναν προ τριετίας με την μεγάλη επένδυση στο πρόσωπο του Μαρσέλο Μπιέλσα. Η πορεία ωστόσο ,τότε, της ομάδας ήταν απογοητευτική, κινδυνεύοντας με υποβιβασμό και ο Χιλιανός απομακρύνθηκε κακήν κακώς.

Μια πιθανή κατάκτηση της Λιλ, δεδομένα θα βοηθήσει και τον Ολυμπιακό ,σε περίπτωση που προκριθεί στους ομίλους του Champions League, να παραμείνει στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας μιας και οι Γάλλοι έχουν χαμηλότερη βαθμολογία στην UEFA…

Ηλίας Σιαφάκας

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *