Type to search

Κεντρική ΣΤΙΒΟΣ

Σκέψεις για ακύρωση των Ολυμπιακών αγώνων

Share

Βόμβα μεγατόνων πυροδότησε κορυφαίο στέλεχος της ιαπωνικής κυβέρνησης, ο οποίος άφησε να εννοηθεί πως αν η αύξηση των κρουσμάτων σημάνει πως είναι “αδύνατον” να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Σε νέο γύρο αμφισβήτησης έχουν τεθεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο. Ο Τοσιχίρο Νικάι, γενικός γραμματέας του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος δήλωσε πως η ακύρωση των Αγώνων είναι μία σκέψη που ίσως εξεταστεί, εφόσον επιδεινωθεί η κατάσταση ως προς την αύξηση των κρουσμάτων από την πανδημία του κορωνοϊού.

“Θα πρέπει να εγκαταλείψουμε”, φέρεται να δήλωσε το στέλεχος της ιαπωνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων και όλα αυτά μάλιστα 100 μέρες πριν την έναρξη της μεγαλύτερης γιορτής του αθλητισμού. Στην Ιαπωνία έχουν μπει σε σκέψεις, μιας και το τέταρτο κύμα κορωνοϊού φαίνεται πως είναι προ των πυλών, με τα κρούσματα να ξεπερνούν τα 4.300, ενώ η νομαρχία Οσάκα σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.

Η κυβέρνηση του Γιοσιχίντε Σούγκα συνεχίζει τις προετοιμασίες για να είναι έτοιμη για τη διεξαγωγή των αγώνων στις 23 Ιουλίου, όμως την ίδια ώρα, ένα πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού της Ιαπωνίας τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων με κόσμο, ενώ η φράση “ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων” ήταν στα πρώτα trends του Twitter στην χώρα της Ασίας.

Επιμέλεια: Μάριος Μπούλης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *